Zo voorkomt u een DDoS-aanval tijdens Black Friday

 • Zo voorkomt u een DDoS-aanval tijdens Black Friday
  • September 9 2020

  De groeiende populariteit van Black Friday stijgt ook in Nederland. Black Friday staat bekend als één van de drukste (online) winkeldagen. De populariteit van deze dag brengt ook een risico van cyberaanvallen met zich mee. 

  Bedrijven zijn zich meer bewust van downtime van websites en het effect hiervan op de verkoop. DDoS-aanvallen nemen toe rond Black Friday en Cyber ​​Monday. Volgens het onderzoek van het Security Operations Center van Link11 zijn DDos-aanvallen met meer dan 70% toegenomen in vergelijking tot andere dagen in november 2019

  Wat is een DDoS aanval?

  Een DDoS-aanval is een cyberaanval om een online dienst, netwerk of applicatie uit te schakelen, zodat deze niet langer beschikbaar is. Een dergelijke aanval overweldigt de server met grote hoeveelheid verkeer naar een enkele systeem zodat deze overbelast raakt. Om dit te bereiken worden botnets ingeschakeld. Botnets kunnen worden gezien als een verzameling geïnfecteerde computers die automatisch en onafhankelijk opereren.

  DDoS- aanvallen verminderen de prestaties en beschikbaarheid van een netwerk en de gevolgen kunnen enorm zijn. Websites en online diensten zijn gedurende een bepaalde periode niet beschikbaar wat kan leiden tot financiële schade. Zodra uw website onbereikbaar is wordt legitiem verkeer niet toegelaten tot de website.

  Hoe weet u of u aangevallen wordt?

  In de meeste gevallen is het netwerk ongewoon traag en zijn bepaalde websites niet bereikbaar. Servers ervaren een extreem hoge laadniveau. Onlangs heeft ColoHouse een whitepaper gepubliceerd ‘’Is uw onderneming beschermd tegen een DDoS aanval?’’ met tips om een DDoS-aanval te herkennen en te verzachten:

  Hoe kunt u uw bedrijf en uw klanten beschermen?

  Een DDoS- beschermingsdienst wordt aangeraden ter verdediging van cyberaanvallen. Ideaal zou zijn als DDoS-aanvallen gedetecteerd, geïdentificeerd, en beperkt worden voordat zij hun doel bereiken.

  De DDoS protectie van ColoHouse herkent verdacht verkeer dat op een aanval wijst. Het netwerkverkeer van de klant wordt omgeleid naar het migratieplatform om binnen enkele seconden het verkeer op te ruimen. Aanvullend ondersteunt de oplossing van ColoHouse real-time monitoring, proactieve rapportage en geautomatiseerde filtering.

  Zorg dat u, uw data niet alleen tijdens Black Friday beschermd, maar ook op alle andere dagen. Het is van cruciaal belang om één stap voor te blijven als het gaat om databescherming. Uw werknemers, leveranciers en klanten zullen u er dankbaar voor zijn.  Kom in contact met ons via  +31 (0)85 0518319 of stuur ons een bercht via sales@colohouse.com voor meer informatie over ons anti DDoS- aanbod.

Contact opnemen

Recent Posts

 
Heeft u vragen?