Welke datacenter type past bij uw bedrijf?

 • Afbeelding Datacenter ColoHouse Miami
  Welke datacenter type past bij uw bedrijf?
  • August 15 2019

  Tegenwoordig zijn er verschillende datacenter types en service mogelijkheden. Elk met een eigen opzet en aanpak zodat verschillende klanten en industrieen voorzien kunnen worden in hun bedrijfsbehoeften. We geven een korte beschrijving van de verschillende soorten datacenters.

  Het is niet alleen belangrijk maar vooral ook handig om de verschillende beschikbare datacenter types en service opties te begrijpen zodat u een datacenter kiest die het beste bij uw bedrijf past en aansluit op uw bedrijfsbehoeften. Een overzicht van enkele populaire datacenter types en -services die tegenwoordig in de branche beschikbaar zijn:

  In-house datacenter
  Een in-house datacenter is een faciliteit die intern door een bedrijf is ontworpen, gebouwd en ook beheerd wordt door het bedrijf zelf. Deze aanpak beperkt of laat betrokkenheid van een derde partij achterwege. Waardoor het bedrijf de ruimte, stroom, koeling en apparatuur biedt die verreist zijn om de activiteiten te ondersteunen.

  In-house hosting vereist meestal een langdurige inzet en investering. Het komt vaker voor bij grotere organisaties en organisaties met een technische achtergrond, omdat een ervaren technisch ondersteuningsteam verreist is om de complexe architectuur van datacenters te onderhouden.

  Colocatie faciliteiten
  Een colocatie faciliteit is het tegenovergestelde van een in-house datacenter. Colocatie faciliteiten zijn externe organisaties die toegankelijk zijn voor meerdere huurders, dit betekent dat meerdere bedrijven van elke omvang of branche hun apparatuur in een datacenter kunnen onderbrengen. Klanten kunnen kiezen uit verschillende oplossingen om tegemoet te komen aan de specifieke vereisten voor hun bedrijf.

  Colocatie-oplossingen omvatten doorgaans combinaties van kwart-, halve of volledige racks, evenals cages. In een colocatie omgeving krijgen klanten nog steeds toegang tot hun apparatuur, maar de faciliteit / locatie wordt uitbesteed en in sommige situaties ook de ondersteuning aan een provider. Sommige datacenter faciliteiten zijn carrier-neutraal, dit houdt in dat een datacenter niet gebonden is aan één enkele connectiviteits provider, maar toegang biedt tot meerdere providers via een meet-me-room in de faciliteit. Colocatie faciliteiten bieden ook stroom, koeling, beveiliging en 24-uurs toegang, vergelijkbaar met een in-house datacenter en andere faciliteiten.

  Wholesale datacenter faciliteiten
  Wholesale-datacenters breiden het standaard colocatie-aanbod verder uit. In een groot datacenter least een bedrijf een volledig ingerichte ruimte en stroom in grotere capaciteiten dan in een colocatie faciliteit. In een wholesale datacenter zijn privésuites en grote cages standaard. In sommige gevallen kunnen bedrijven een volledige faciliteit verhuren voor eigen gebruik.

  Wholesale datacenters, zoals in-house faciliteiten zijn populair bij grote ondernemingen, omdat een ​​volledige (interne) faciliteit niet langer nodig is. Deze faciliteiten bieden meer controle over de ontwerpruimte dan een standaardfaciliteit, maar vereisen nog steeds een grote inzet op het gebied van energieverbruik en totaal kosten.

  Dedicated hosting
  Bij dedicated hosting huurt u een eigen server. en heeft u de volledige vrijheid om de server in te richten zoals u dat wilt. Dit betekent wel dat u zelf verantwoordelijk bent voor het onderhouden en beheren van de software.

  Bovengenoemde opties zijn een greep uit een van de meest voorkomende soorten datacenter types en verschillende service opties die worden aangeboden in de hele industrie. Met de vele opties die tegenwoordig beschikbaar zijn, hebben bedrijven de mogelijkheid om een ​​optie te kiezen die het meest overeenkomt met hun bedrijfbehoeften en doelen.

  Klaar om de eerste stap te zetten? Bekijk onze ultieme colocatie kopersgid om te beginnen! Hulp nodig met een plan voor uw bedrijf? Neem contact met ons op via +31 (0)88 2700 200 of u kunt ook gebruikmaken van ons contactformulier. Ons team denkt graag met u mee om de beste oplossing voor uw bedrijf te vinden.

Contact opnemen

Recent Posts

 
Heeft u vragen?