Weet jij waar jouw NFT zich bevindt?

 • Weet jij waar jouw NFT zich bevindt?
  • January 28 2022

  Last Updated on 28/01/2022 by netadmin

  NFTs is tegenwoordig de nieuwste cryptocurrency-trend maar bestaan al sinds 2014. NFTs, of non-fungible tokens zijn unieke digitale objecten die online gekocht en verkocht worden door middel van cryptocurrency.

  Hier is alles wat je moet weten over dit nieuwe fenomeen.

  Wat zijn NFTs?

  NFT’s kan je het beste zien als een digitaal verzamelobject. Fungible verwijst naar een vervangbaar actief iets met eenheden die kunnen worden uitgewisseld, zoals geld. Non fungible tokens zijn unieke digitale assets die niet gerepliceerd kunnen worden. Deze unieke tokens worden in de blockchain is vastgelegd.

  NFTs zijn voor meerder doeleinden van toepassing zoals digitale kunst, tweets, muziek en video’s tot digitale persoonlijke identiteitsdocumentatie.

  Hoe werken NFTs?

  Momenteel zijn NFTs op meerdere blockchains toegepast. De overgrote meerderheid van NFTs worden gemaakt en verhandeld op Ethereum. Op de blockchain heeft niemand de mogelijkheid om een eigendom van een NFT te veranderen of deze opnieuw te creëren.

  Blockchain maakt hacken moeilijk omdat iedere transactie wordt vastgelegd via een enorm, gedecentraliseerd netwerk van het grootboek. Het gebruik van de blockchain is belangrijk omdat het de veiligheid van NFT-eigendom, aankopen en verkopen versterkt.

  Waar worden non-fungible tokens opgeslagen?

  Weet u bij het kopen van niet-fungible activa waar uw digitale product wordt gehost? Weten hoe je een NFT-activa kunt opslaan, kan een broodnodige oefening zijn om diefstal of verlies van toegang tot persoonlijke investeringen te voorkomen.

  Manieren om NFT’s op te slaan

  Softwareportemonnee (MetaMask)

  MetaMask is een van de meest populaire crypto-wallets en browserextensies en ondersteunt alle op Ethereum gebaseerde niet-fungible tokens. Via Metamask kunne tokens bekeken worden vanuit de wallet-interface. Het is beveiligd met een wachtwoord en met een 12-24 seed-phrase. Het nadeel is dat ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor ervaren hackers.]

  InterPlanetary File System (Pinata)

  Het InterPlanetary File System (IPFS) is een gedecentraliseerd protocol dat wordt gebruikt voor het opslaan van informatie, toegang tot informatie, websites, applicaties en andere gegevens. Deze optie maakt gebruik van een identificatiecode (CID) gekoppeld aan de inhoud van een NFT. Dit type data kan niet worden gewijzigd (in tegenstelling tot een URL, die op elk moment kan worden gewijzigd).

  Cold Storage Hardware Wallet (Trezor, Ledger)

  Hardware wallets zijn de veiligste optie voor het opslaan van NFT’s. Digitale activa die aan een hardwareportefeuille worden toegevoegd, worden offline opgeslagen en zijn beveiligd met een wachtwoord. Hardware wallets kunnen gecombineerd worden met andere online portefeuilles zoals MetaMask. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat NFT’s op een veilige locatie worden bewaard, vooral als je van plan bent om NFT’s als verzamelobjecten en investeringen te bewaren.

  Abonneer u op de ColoHouse-blog en volg ons op onze sociale-mediaplatforms om op de hoogte te blijven van best practices in de wereld van Non-Fungible Tokens (NFT’s).

 
Heeft u vragen?