Wat zou een goede server oplossing zijn voor mijn bedrijf?

 • Wat zou een goede server oplossing zijn voor mijn bedrijf?
  • May 22 2020

  Het plannen en implementeren van uw IT-infrastructuur is van essentieel belang voor een soepel gang van bedrijfprocessen. Het kan dan ook erg moeilijk zijn om alle opties te doorgronden en een keuze te maken Daarom is het belangrijk om uw behoeften af ​​te stemmen op het juiste servertype.

  Om op nauwkeurige wijze te bepalen of uw bedrijf dedicated servers, colocatie of cloud diensten nodig heeft leggen wij hieronder uit welke server oplossing het meest geschikt is voor de behoeften van uw bedrijf.

  Dedicated Servers

  Een dedicated server is een volledig toegewezen hardware server waarop enkel uw software draait welke niet gedeeld word met derden. Een dedicated server is een fysieke server, gehuisvestd in een extern datacenter en die aan slechts één klant verhuurd wordt. Een dedicated server is een goede keuze voor uw bedrijf wanneer u veel verkeer heeft maar ook een geschikte hostingoplossing wanneer u performance, opslagruimte en geheugen nodig heeft van de server. Een groot voordeel van een dedicated server is dat u geen eigen server hoeft aan te schaffer. U betaalt een maandelijke bedrag voor alles wat u nodig heeft om uw server draaiende te houden.

  Colocatie 

  Een overstap naar colocatie biedt vele voordelen op zowel de korte als lange termijn. Een colocatie datacenter is een faciliteit die apparatuur, ruimte, stroom en bandbreedte verhuurt aan klanten die hun databeheer en netwerkverbinding willen uitbesteden aan een derde partij, ook wel “colocatie hosting”. Deze datacenters bieden flexibele en schaalbare mogelijkheden voor het beheer van IT-infrastructuur, zonder dat wordt ingeboet aan veiligheid, bereikbaarheid en betrouwbaarheid.

  Cloud Computing 

  In de Cloud wordt data niet in een fysieke maar in een virtuele ruimte opgeslagen. In de cloud is uw bedrijfsinformatie altijd en overal toegankelijk voor wie gerechtigd is. Een van de belangrijkste voordelen van de cloud is dat u geen kosten maakt voor het aanschaffen van hardware, software. U betaalt alleen voor wat u daadwerkelijk nodig heeft.

  Klik hier voor een overzicht van de verschillende soorten clouddiensten die u kunnen helpen bij uw beslissing.

  Hoe maak ik de juiste keuze voor mijn bedrijf?

  Stel uzelf de vraag: Welk probleem wil ik oplossen voor mijn bedrijf?  Hoe wordt uw IT-infrastructuur gebruikt:  Plant u een project voor de korte of lange termijn?

  – Wilt u bestanden delen of heeft data backup nodig?
  – Welke applicaties bent u van plan op de server te draaien?
  – Wil u controle over uw hardware?
  – Wat is uw budget?
  – Hoeveel gebruikers moet elke applicatie nu en in de nabije toekomst bedienen? –
  – Moet het flexibel en schaalbaar zijn?
  – Heeft u aanvullende diensten (Managed Services) nodig?

  Door bovenstaande vragen te beantwoorden, krijgt u een duidelijk beeld van de server functies dat uw bedrijf nodig heeft. Het kiezen van de juiste onderdelen hangt af van uw prestaties, beschikbaarheid, eisen en vaak ook uw budget.

  Bij het bepalen welke applicaties het meest geschikt zijn, is het belangrijk om in gedachten te houden wat de vereisten en beveiligingsmaatregelen zijn die u nodig heeft om de meest effectieve en efficiënte IT-infrastructuur voor uw bedrijf te creëren.

  Hulp nodig bij een plan voor uw bedrijf? Onze experts beoordelen graag samen met u uw zakelijke behoeften. Neem contact met ons op via sales@colohouse.com of +31 (0)88 2700 200

 
Heeft u vragen?