Wat zijn de voordelen van regionale colocatie datacenters?

 • Wat zijn de voordelen van regionale colocatie datacenters?
  • July 19 2021

  Last Updated on 19/07/2021 by Tylor

  Tegenwoordig hebben bedrijven meer opties als het gaat om het beheren van hun bedrijfskritische informatie. Naarmate de technologie zich ontwikkelt, blijft de vraag hoe grote hoeveelheden data in een zakelijke omgeving het beste kan worden beheerd. Voor velen biedt colocatie uitkomst.

  Betrouwbare prestaties, gemoedsrust, centralisatie van bedrijfsgegevens en kostenbesparing zijn de meest voorkomende redenen voor de keuze van een colocatieprovider. Bij het zoeken naar een colocatiedienstverlener zijn er meerdere criteria waarmee u rekening moet houden. Het kiezen van een datacenter locatie voor uw bedrijf is daar een van.

  De ideale locatie

  Het kiezen van een datacenter locatie voor uw bedrijf is belangrijk en hangt van veel verschillende dingen af. Een ideale datacenter locatie is zowel handig als aanvullend op de dagelijkse werkzaamheden. De locatie van een datacenter kan enorm van invloed zijn op een aantal andere belangrijke overwegingen in het colocatieproces.

  Huidige datacenter zijn niet langer een verzameling van fysieke activa. Naast ruimte en stroom moet de fysieke locatie een goed werkende infrastructuur bieden.  De aanwezigheid van glasvezelnetwerken, carriers en Internet Exchanges is essentieel voor een datacenter.

  Voordelen regionale datacenters

  • Eenvoudig afstand tot het datacenter
   Bevindt uw datacenter zich op reisafstand van het hoofdkantoor van uw bedrijf? Als uw datacenter zich in niemandsland bevindt, wordt toegang tot uw hardware moeilijk. U wilt geen honderden kilometers rijden als u snel toegang tot uw servers nodig heeft.
  • Connectiviteit
   Het is belangrijk dat een datacenter een betrouwbare verbinding met een of meerdere internet knooppunten heeft. Als u geen toegang heeft tot uw data, applicaties of diensten kunt u simpelweg niet functioneren. Bedrijven die toegang nodig hebben tot een specifieke regio, zullen eerder ervoor kiezen om samen te werken met een faciliteit die zich op of in de buurt van de desbetreffende locatie bevindt. Bovendien bieden datacenters met een reeks connectiviteitsopties vaak directe toegang tot hun servers.
  • Betrokken team
   Colocatie aanbieders doen er alles aan om continuïteit te waarborgen, Met 24/7 onsite ondersteuning, kunt ervan uit dat uw systemen worden onderhouden door IT-experts en gecertificeerde ingenieurs. Wanneer zich een onverwachte situatie voordoet, heeft u iemand nodig die u zo snel mogelijk helpt. Een groot voordeel van een regionaal datacenter is dat u met een klein en betrokken team werkt. De lijnen zijn kort en u weet precies bij wie u terecht kunt als u hulp nodig heeft.

  Wilt u meer informatie over colocatie of wilt u weten hoe u de beste oplossing en provider selecteert voor uw organisatie? Ontdek in het colocatie ebook waar u op moet letten bij het zoeken naar een betrouwbare en efficiënte datacenter voor colocatie.

  Onze locaties
  Heeft u fysieke toegang nodig tot uw servers? Kies dan voor colocatieprovider met een datacenter bij u in de buurt . ColoHouse heeft meer dan 14 locaties in 8 landen en toegang tot meer dan 40 internet exchanges om aan uw lokale toegang (behoeften) te voldoen. Wilt u meer informatie over onze datacenter locaties? Neem contact met ons op via + +31 (0)88 2700 200 of maak gebruik van ons ​​contactformulier.

  FAQ Datacenter Migratie

  Wat is een datacenter migratie?

  Een datacentermigratie is het proces van het overzetten van een totale bestaande on-site infrastructuur naar de cloud, het hosten ervan in een extern datacenter en het stilleggen van de bestaande infrastructuur.

  Welke vormen van datacentermigratie zijn er?

  Datacenter Migratie is de migratie van een datacenter naar een nieuwe omgeving. Applicatie migratie verwijst naar het migreren van een of meer applicaties van de ene computing omgeving naar de andere. Data migratie is het migreren van specifieke gegevens van het ene opslagsytsteem naar het andere.

  Hoe pak je de voorbereiding aan?

  Zodra het doel van de datacenter migratie is vastgesteld is de volgende belangrijke stap, het opstellen van een implementatieplan. De overgang naar een nieuw datacenter faciliteit kan veel tijd in belag nemen dus zorg ervoor dat u voldoende tijd vrijmaakt om alle apparatuur, applicaties, servers, netwerken en andere operationele bronnen te verplaatsen.

  Hoelang duurt een datacenter migratie?

  De tijd die een datacenter migratie in belag neemt, is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de hoeveelheid aan data en de complexiteit van de migratie. Elke stap moet uitmaken van een projectplan met een duidelijks tijdslijn.

 
Heeft u vragen?