Wat zijn de voordelen van colocatie voor uw IT-afdeling?

 • Een technische support medewerker die staand aan het werk is de meet me room van het datacenter
  Wat zijn de voordelen van colocatie voor uw IT-afdeling?
  • July 19 2021

  Last Updated on 19/07/2021 by Tylor

  Een IT-infrastructuur is in de eerste plaats gericht op de continuïteit van uw organisatie. Over de beschikbaarheid en veiligheid van uw IT-infrastructuur mag geen twijfel bestaan en daarom is een veilige en betrouwbare omgeving noodzakelijk. Bij het opzetten van uw IT-infrastructuur, komt u misschien in de verleiding om te denken dat het onderhouden van een in-house IT-afdeling voor alle technische ondersteuning en diensten de juiste keuze is.

  De keuze die u moet maken is hoe u de IT-ondersteuning wilt inrichten? Zoekt u iemand aan die het IT-beheer verzorgt? Of kiest u ervoor het beheer uit te besteden aan een externe partij? De eerste optie lijkt de meest logische, een eigen-IT beheerder met ervaring die u direct kunt aansturen. Een interne IT afdeling kent wellicht de ins en outs van uw bedrijf. Maar een bedrijf dat zich dagelijks bezighoudt met maar één ding: het beheren van IT-systemen in de breedste zin van het woord levert meerdere voordelen. In deze blog leggen we uit wat colocatie voor uw IT-afdeling oplevert.

  Top 4 voordelen van colocatie

  Kostenbesparing

  Meestal resulteert outsourcing in een besparing van de kosten. Een interne IT-afdeling heeft niet alleen de mensen, maar ook de middelen nodig om goed te kunnen functioneren. Denk hierbij aan systemen op het gebied van monitoring en support en nog vele andere zaken.

  Colocatie service plannen zijn uitgebreid en bieden vele voordelen zoals ondersteuning, beveiliging, redundantie en connectiviteit tegen voordelige kosten in vergelijking tot on-site hosting. Bovendien biedt outsourcing de verzekering dat bedrijfsgegevens worden opgeslagen in een veerkrachtige en betrouwbare omgeving. Onvoorspelbare factoren zoals het inhuren van extra beveiligingspersoneel, kostbaar onderhoud van apparatuur, kantoormigratie of stroomuitval worden geëlimineerd. Door het uitbesteden van een IT-omgeving, krijgen bedrijven weer de mogelijkheid om zich efficiënter op hun kernactiviteiten te richten.

  Redundantie

  Het is natuurlijk erg fijn om te besparen op kosten, maar als eigenaar van een bedrijf wilt u er verzekerd van zijn dat uw gegevens veilig worden opgeslagen. Down-time of verlies van data kan een organisatie op tal van manieren schaden. Er zijn meerdere oorzaken waardoor data verlies kan ontstaan, denk aan: kantoormigratie, stroomuitval, beveiligingsrisico’s, slecht beheerde apparatuur of natuurrampen. Wat doet u als u geen toegang heeft tot de servers in uw kantoor of in uw datacenter? In tegenstelling tot natuurrampen of door ‘de mens veroorzaakte’ rampen, kan een pandemie zoals COVID-19 zich verspreiden op grotere schaal in verschillende landen op verschillende continenten. De gevolgen van een pandemie kunnen zijn dat werknemers niet langer op kantoor kunnen werken. Hoe krijgt u toegang tot uw bedrijfskritische systemen or IT-infrastructuur?

  Faciliteiten zullen meerdere generatoren en systemen hebben om een ​​back-up van gegevens te maken en om te garanderen dat diensten niet worden onderbroken, ongeacht de omstandigheden. Het ondersteunend personeel test en bewaakt deze systemen continu. Daarnaast investeren zij de tijd en energie die nodig is om 100% uptime voor de bedrijfsvoering te garanderen. Het ondersteunen van de behoeften van de klant is de eerste prioriteit van een datacenter. Het intern beheren van deze maatregelen kan voor bedrijven tijdrovend zijn en brengt het risico met zich mee dat bedrijfsactiviteiten worden stilgelegd als deze niet goed worden uitgevoerd.

  Ondersteuning

  Colocatie providers zullen er alles aan doen om bedrijfstcontinuïteit te garanderen. Met 24/7 onsite ondersteuning, kunt u er zeker van zijn dat uw systemen worden onderhouden door IT-experts en gecertificeerde ingenieurs die als een verlengstuk van uw team zullen dienen. 24/7 ondersteuning op locatie is vooral handig in situaties die onmiddellijke aandacht vereisen. Wanneer zich op een onverwacht moment een probleem voordoet, hebben klanten iemand nodig die hen zo snel mogelijk helpt. 24/7 ondersteuning biedt gemoedsrust, wetende dat de datacenterprovider klaar voor hun staat.

  Infrastructuur

  Één van de grootste voordelen van colocatie is de robuuste, ultramoderne IT-infrastructuur om missiekritieke gegevens van klanten op te slaan. Een colocatie-oplossing biedt bedrijven voordelen die anders misschien niet toegankelijk (of betaalbaar) zouden zijn als ze in een eigen omgeving worden beheerd.

  Datacenters beschikken over de middelen om de IT-infrastructuur op te zetten, te implementeren en te onderhouden die nodig zijn om grote hoeveelheden data correct te hosten en te onderhouden. Faciliteiten bieden niet alleen de beste apparatuur voor het opslaan van informatie, ze zetten ook de beste ondersteuningssystemen in voor het leveren van stroom, bandbreedte, koeling en redundantie binnen één plan. Als u deze systemen intern probeert te implementeren, kan dit al snel het interne IT-budget van een bedrijf overschrijden. Veel bedrijven hebben ook niet de tijd of het geld om te besteden aan het implementeren en onderhouden van dergelijke complexe hardware en systemen. Door gebruik te maken van colocatie, kunnen bedrijven hun servers onderbrengen in de geavanceerde omgeving die is toegewezen door de datacenterfaciliteit. Hierdoor profiteert u van een geoptimaliseerde infrastructuur voor uw zakelijke behoeften.

  FAQ Colocatie

  Wat is colocatie?

  Colocatie (ook wel ‘colo’ genoemd) verwijst naar het huren van ruimte in een datacenter met als doel het opslaan van servers en andere hardware.

  Wanneer heeft u colocatie nodig?

  – Als u meer ruimte nodig heeft
  – Als u opzoek bent naar een voordelige oplossing
  – Wanneer hoogwaardige connectiviteit een vereiste is
  – Als u zich zorgen maakt over beveiliging

  Wat houdt een colocatie datacenter in?

  Normaliter is een colocatie datacenter een beveiligde fysieke ruimte met stroom, koeling en connectiviteit met als doel dat ICT apparatuur veilig wordt opgeslagen en dat dataverkeer veilig verloop. Naast ruimte en stroom bieden vele colocatieproviders een verscheidenheid aan managed services en hybride cloud / colocatie-opties.

  Wat is het verschil tussen colocatie en de cloud?

  Het belangrijkste verschil tussen colocatie en de cloud is de manier waarop gegevens worden beheerd en opgeslagen. beschikbaar is. Bij cloud hosting wordt er gebruikgemaakt van een virtuele server 
  Colocatie houdt in dat u een beveiligde ruimte in een datacenter huurt met stroom, koeling en connectiviteit. U behoudt de volledige eigendom en controle over uw apparatuur en bent verantwoordelijk voor het fysiek onderhouden van de hardware. Dit omvat de grootste investeringsuitgaven en inkoopinspanningen van uw team. Cloudhosting houdt in dat u de apparatuur, ruimte en mankracht huurt om deze te beheren en draaiende te houden. Een van de belangrijkste voordelen van de cloud is kostenbesparing omdat er vooraf geen kosten zijn. Diensten worden op aanvraag aan bedrijven geleverd. Dit houdt in dat u alleen betaalt voor wat u gebruikt.

  Wat is het verschil tussen colocatie en dedicated servers?

  Het verschil tussen colocatie en dedicated servers is dat u voor colocatie een beveiligde ruimte huurt in een datacenter met stroom, koeling en connectiviteit, terwijl u de volledige eigendom en volledige controle over uw apparatuur behoudt, inclusief het fysiek onderhouden van de hardware. Bij een dedicated server hosting huurt u daarentegen de server en hardware bij een hostingprovider. Bij het huren van een server is de provider niet alleen verantwoordelijk voor de onderliggende infrastructuur, maar ook verantwoordelijk voor eventuele reparaties aan de hardware. De provider voorziet de klant van een basisinstallatie van het besturingssysteem die op afstand toegankelijk is. Er zijn aanvullende opties beschikbaar om ook beveiliging en onderhoud uit te besteden.

  Klaar voor de toekomst?
  Door middel van colocatie kunnen organisaties profiteren van snellere netwerken en veerkrachtige connectiviteit tegen een lage prijs. Colocatieproviders zijn gespecialiseerd in datacenter- en netwerkdiensten, waardoor bedrijven dat niet zelf hoeven te doen. Uw IT-team kan zich richten op kernactiviteiten.

  Wilt u ook klaar zijn voor de toekomst? En wilt u daarbij weten waar u aan toe bent? Bij ColoHouse willen we alle ondernemingen helpen bij het verder ontwikkelen en groeien van het bedrijf. Meer weten over onze diensten en datacenters? Neem contact met ons op via sales@colohouse.com of +31 (0)88 2700 200.

 
Heeft u vragen?