Wat is een hybride datacenter?

 • ColoHouse blog header
  Wat is een hybride datacenter?
  • September 9 2020

  In de afgelopen jaren hebben we gezien dat de hoeveelheid data wereldwijd flink is toegenomen. De economie van vandaag vereist een dynamische infrastructuur met snel toegang tot elke service. Om de applicaties van vandaag te ondersteunen, zijn bedrijven op zoek naar flexibele en veilige infrastructuuroplossingen en een hybride datacenter zou weliswaar uitkomst kunnen bieden.

  Wat is een hybride datacenter strategie?

  Een hybride datacenter helpt bedrijven nieuwe technologieën te benutten en wordt erkend als een ideale oplossing voor schaalbaarheid en beveiliging.

  Een hybride IT omgeving combineert een netwerk van cloud computing en on-premise waarbij de voordelen van zowel on-premises datacenters, private cloud- en/of publieke clouddiensten gecombineerd worden. Hierdoor kan er snel ingespeeld worden op veranderende bedrijfsbehoeften. Het echte voordeel van hybride cloud bevindt zich in de mogelijkheid om een comfortable en flexibele middenweg te creeren om ervoor te zorgen dat al uw workloads correct en kosteneffectief behandeld worden

  Welke workload omgevingen zijn er in een hybride datacenter?

  – Private Cloud
  Private cloud verwijst naar een cloud computing model waar de infrastructuur niet gedeeld wordt met andere gebruikers maar gehuurd wordt aan slechts één klant of bedrijf die geheel afgestemd is op de behoefte en doelen van een bedrijf.

  – Public Cloud
  Een public of ‘publieke’ cloud is de gangbare variant van cloud computing. Een public cloud model is voor iedereen toegankelijk. Data wordt off-site  opgeslagen op een gedeelde server die beheerd en onderhouden wordt door een serviceprovider.

  – On-premises
  On-prem is een omgeving waarin resources intern of in een datacenter worden opgeslagen.

  Een hybride datacenter infrastructuur brengt het beste van alle werelden samen, d.w.z. cloud, virtualisatie, hardware en colocatie – en stelt bedrijven in staat te profiteren van zowel on-premise als cloud-oplossingen. Hybride colocatie helpt u nieuwe technologieën te benutten en wordt steeds meer erkend als een ideale oplossing voor schaalbaarheid en beveiliging.

  Om de digitale transformatie bij te houden is het van belang dat bedrijven ernaar streven om een hybride IT infrastrcutuur te implementeren in hun bedrijfsuitvoering. Het is cruciaal om de meest betrouwbare aanpak voor uw bedrijf te selecteren. De eerste stap is dat bedrijven doelen stellen en zich voorbereiden op Hybride IT als topprioriteit. Houd rekening met de vereisten en beveilingmaatregelen die u nodig heeft voor uw bedrijf om de meest effectieve en efficiënte infrastructuur voor uw bedrijf te creëren.

  ColoHouse helpt u graag verder met uw reis naar een hybride IT omgeving. Ons team van experts bespreekt graag uw situatie en verreisten om de beste oplossing voor uw bedrijf te vinden. Voor meer informatie over hoe onze datacenters, producten en diensten de prestaties van hybride datacenters kunnen helpen optimaliseren kunt u ons bereiken via  +31 (0)88 2700 200 of neem contact met ons op via sales@colohouse.com.

Contact opnemen

Recent Posts

 
Heeft u vragen?