Wat is de beste manier om uw data op te slaan?

 • Wat is de beste manier om uw data op te slaan?
  • May 22 2020

  De IT-infrastructuur is het hart van de automatisering in uw bedrijf en van essentieel belang voor een soepele gang van bedrijfsprocessen. Wat is de beste manier van het opslaan van data? 

  Dedicated Servers, Colocatie of de Cloud? Om het verschil inzichtelijk te maken en een eventuele keuze voor u wat te versimpelen, zetten we de opties tegen elkaar weg. 

  Dedicated Servers

  Een dedicated server is een volledig toegewezen hardware server waarop enkel uw software draait. Deze wordt dus niet gedeeld met derden. Een dedicated server is een fysieke server gehuisvestd in een extern datacenter en die aan slechts één klant verhuurd wordt. Een dedicated server is een goede keuze voor uw bedrijf wanneer u veel verkeer heeft, maar ook een geschikte hostingoplossing wanneer u performance, opslagruimte en geheugen nodig heeft. Een groot voordeel van een dedicated server is dat u geen eigen server hoeft aan te schaffen. U betaalt een maandelijks bedrag voor alles wat u nodig heeft om uw server draaiende te houden.

  Colocatie 

  Een overstap naar colocatie biedt vele voordelen op zowel de korte als lange termijn. Een colocatie datacenter is een faciliteit die apparatuur, ruimte, stroom en bandbreedte verhuurt aan klanten die hun databeheer en netwerkverbinding willen uitbesteden aan een derde partij, ook wel “colocatie hosting”. Deze datacenters bieden flexibele en schaalbare mogelijkheden voor het beheer van IT-infrastructuur, zonder dat er wordt ingeboet op veiligheid, bereikbaarheid en betrouwbaarheid.

  Cloud Computing 

  In de cloud wordt data niet in een fysieke maar in een virtuele ruimte opgeslagen. In de cloud is uw bedrijfsinformatie altijd en overal toegankelijk voor wie gerechtigd is. Een van de belangrijkste voordelen van de cloud is dat u geen kosten maakt voor het aanschaffen van hardware en software. U betaalt alleen voor wat u daadwerkelijk nodig heeft.

  Klik hier voor een overzicht van de verschillende soorten clouddiensten die u kunnen helpen bij uw beslissing.

  Wat is de juiste keuze voor mijn bedrijf?
  Stel uzelf de vraag: Welk probleem wil ik oplossen voor mijn bedrijf? Hoe wordt uw IT-infrastructuur gebruikt: Plant u een project voor de korte of lange termijn?

  – Wilt u bestanden delen of heeft data backup nodig?
  – Welke applicaties bent u van plan op de server te draaien?
  – Wil u controle over uw hardware?
  – Wat is uw budget?
  – Hoeveel gebruikers moet elke applicatie nu en in de nabije toekomst bedienen? –
  – Moet het flexibel en schaalbaar zijn?
  – Heeft u aanvullende diensten (Managed Services) nodig?

  Door bovenstaande vragen te beantwoorden, krijgt u een duidelijk beeld van de server functies dat uw bedrijf nodig heeft. Het kiezen van de juiste onderdelen hangt af van uw prestaties, beschikbaarheid, eisen en vaak ook uw budget.

  Bij het bepalen welke applicaties het meest geschikt zijn, is het belangrijk om in gedachten te houden wat de vereisten en beveiligingsmaatregelen zijn die u nodig heeft om de meest effectieve en efficiënte IT-infrastructuur voor uw bedrijf te creëren.

  Hulp nodig bij een plan voor uw bedrijf? Onze experts beoordelen graag samen met u uw zakelijke behoeften. Neem contact met ons op via sales@colohouse.com of +31 (0)88 2700 200

 
Heeft u vragen?