Wat Is Datacenter Interconnectie?

 • ColoHouse blog header
  Wat Is Datacenter Interconnectie?
  • June 4 2019

  Datacenter-interconnectie is een belangrijke eigenschap van een datacenter-provider. Omdat er flink wat data wordt beheerd, gedistribueerd en uitgewisseld over de hele wereld, is een succesvol bedrijf vaak afhankelijk van de stabiliteit van de IT-infrastructuur. Niet alle datacenters zijn echter hetzelfde. Interconnectie kan flink wat waarde toevoegen aan een colocatie provider, waardoor een op maat gemaakte oplossing kan worden gecreëerd. Wat is de onderlinge verbinding tussen datacenters en waarom is dit van belang?

  Toegang
  Datacenter-interconnectie biedt toegang tot meerdere Internet Service Providers (ISP’s), een belangrijke factor als een klant zijn producten en/of diensten wereldwijd aanbied. Toegang tot vele serviceproviders maakt het voor internationale klanten mogelijk om een sterke aanwezigheid te vertonen. Dit kan zowel nationaal als internationaal waardoor zij op hun beurt hun klantenbasis kunnen uitbreiden en waardoor bedrijfsactiviteiten verbeterd worden.

  Bovendien bieden datacenters met een reeks connectiviteitsopties vaak directe toegang tot hun servers. In geval van uitval- of onderhoud van hardware en/of software kan dit handig zijn.

  Gemak
  Datacenter-interconnectie aanbieders bieden ook het voordeel van een directe, fysieke contactpunt tussen servers, providers en klanten. Een belangrijk voordeel, omdat u niet alleen van punt A naar punt B kunt navigeren. Maar vooral omdat u dit sneller en flexibeler doet, dan bijvoorbeeld een traditionele aanbieder. Belangrijke kwaliteiten voor het uitvoeren van de dagelijkse bedrijfsvoering.

  Mede door de flexibiliteit van een onderling verbonden datacenter, zijn providers in staat om hun diensten voortdurend te verbeteren. Door knelpunten bij data weg te nemen, kunnen onderling verbonden providers een solide IT-infrastructuur aanleggen die voor onbepaalde tijd kan worden geschaald en – misschien nog belangrijker – de vraag van de consument naar flexibele, kostenefficiënte groei aankan.

  Interconnectie
  Carrier-neutraliteit is één van de belangrijkste voordelen van een interconnect datacenter-provider. Door klanten de mogelijkheid te bieden om uit meerdere carrier opties te kiezen, kunnen ze een belangrijk onderdeel van de aankoopreis – keuze – beheren. Om aan verschillende bedrijfsbehoeften tegemoet te komen is de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende colocatie– en interconnectieaanbieders essentieel. Niet elk bedrijf is hetzelfde of heeft dezelfde behoeftes. Carrier-neutrale datacenters zijn niet beperkt tot één serviceprovider en bieden zodanig de diversiteit en flexibiliteit om aan elk uniek bedrijfsdoel tegemoet te komen.

  Prijs
  In een traditionele of niet-carrier-neutrale omgeving mogen bedrijven slechts één serviceoptie gebruiken. Deze vaste structuur heeft mogelijk negatieve gevolgen voor een klant omdat zij blootgesteld worden aan een aantal vergelijkbare gedefinieerde factoren, waaronder beperkte bandbreedte, hoge prijzen en een gebrek aan concurrentie

  Interconnectie biedt toegevoegde waarde voor uw bedrijf vanwege de keuzevrijheid;  De risicovermindering die meerdere carrier-opties bieden, zal op lange termijn de bedrijfsactiviteiten ten goede komen en zal betaalbaar blijven omdat carriers onderling concurreren en daarom gestimuleerd worden om kostenefficiënte, hoogwaardige bandbreedte aan te bieden

  Locatie
  De locatie van een faciliteit beïnvloedt datacenter-interconnectie meer dan u zou verwachten. Hoogwaardige verbindingen en toegang tot kwalitatieve netwerken zijn twee belangrijke overwegingen bij het selecteren van een colocatie provider. Internet-exchange points overlappen elkaar over de hele wereld en diverse locaties leveren verschillende connectiviteitsaanbiedingen, afhankelijk van hun positionering in deze paden).

  Bedrijven hebben vaak een doelgroep voor hun product of dienst. Degenen die colocatie willen integreren in hun klantstrategie, hebben vaak IT-middelen in een gebied dat deze doelen mogelijk maakt. Het selecteren van een faciliteit die zich in een interconnectiepoort bevindt, ondersteunt niet alleen uw bedrijfsdoelen, maar biedt ook aanvullende voordelen zoals diversiteit wat betreft glasvezels, uitgebreide netwerkkeuze en de mogelijkheid om met partners en klanten wereldwijd verbonden te zijn.

  Door de mogelijkheid te bieden om te kiezen uit verschillende carrier opties, kunnen onze klanten een van de meest kritieke componenten van de aankoopreis – keuze mogelijkheid ontwikkelen. Onze carrier-neutrale datacenters zijn niet beperkt tot één enkele serviceprovider en kunnen de diversiteit en flexibiliteit bieden om tegemoet te komen aan de doelstellingen van elk bedrijf.

  Meer informatie over onze datacenters? Neem gerust contact met ons op via +31 (0)88 2700 200 of laat een bericht achter via ons ​​contactformulier. Ons team bespreekt graag uw situatie om de beste oplossing voor uw bedrijf te vinden.

 
Heeft u vragen?