Wat is 5G en waarom is het belangrijk?

 • Blog header with 5G
  Wat is 5G en waarom is het belangrijk?
  • October 31 2019

  5G is hèt buzzword van 2019 – De opkomst van het 5G-netwerk voor mobiele communicatie en de grote hoeveelheid data dat verwerkt, opgeslagen en gedistribueerd moet worden zal een grote impact hebben op de datacenter industrie. 

  Wat zijn de voordelen van 5G?
  Snelheid! Het 5G-netwerk kan naar verwachting snelheden tot 20 Gbps aan. Er wordt verwacht dat gebruikers veel sneller toegang hebben tot data, omdat er niet langer gewacht hoeft te worden op buffering of totdat webpagina’s geladen zijn.

  Verbeterde latency is een ander voordeel van 5G – Latency is de tijd tussen een klik en de levering van data naar de eindgebruiker, wat ongeveer 50 milliseconden is met het bestaande 4G-netwerk. De verwachting is dat de reactietijd door middel van het 5G-netwerk ongeveer 1 milliseconde zal zijn.

  5G en Edge Computing
  Grote traditionele datacenters vormen de ruggengraat van netwerkcomputing en connectiviteit, waarbij bijna alle data in één kern wordt verwerkt. De hoeveelheid data neemt snel toe, wat ook èen van de belangrijkste redenen is voor de populariteit van  edge computing en essentiëel is voor 5G— Om de dataverwerking zo dicht mogelijk bij de databron plaats te laten vinden wordt ook wel ‘Edge Computing’ genoemd. 

  Met de opkomst van edge computing worden meer kleine datacenters gebouwd dicht bij bevolkingscentra zoals steden en zakelijke districten. Als gevolg hiervan kan de datacenterinfrastructuur veranderen.

  Er zijn nog vele vragen over 5G, maar het is duidelijk dat het een enorme impact zal hebben op vele aspecten in de technische industrie, aangezien de hoeveelheid aan data zal toenemen.

  Wilt u meer informatie over onze datacenters, neem dan gerust contact met ons op via  sales@colohouse.com of bel ons +31 (0)88 2700 200.

   

 
Heeft u vragen?