Waarom is Miami een ideale datacenter locatie?

 • Waarom is Miami een ideale datacenter locatie?
  • August 26 2021

  Last Updated on 26/08/2021 by netadmin

  Miami, FL staat voornamelijk bekend om de vele mooie stranden, zon, art-deco architectuur en toerisme. Maar het is nu veel meer dan dat geworden. Miami wordt nu gepositioneerd als de volgende grote tech hub. Dit is waarom Miami een geweldige optie is als het gaat om de locatie van uw IT-infrastructuur.

  Het belang van een datacenter locatie

  Naast uptime, schaalbaarheid en betrouwbaarheid is de locatie een van de belangrijkste beslissingen die bedrijfseigenaren moeten nemen bij het kiezen van een datacenterpartner. Naast ruimte en stroom moet de fysieke locatie van een datacenter een sterk verbonden infrastructuur bieden met toegang tot connectiviteitshubs. Dit zorgt ervoor date geleverd en ontvangen kan worden tussen netwerken, bedrijven, internetuitwisselingen en eindgebruikers. Hier zijn enkele vragen die u zullen helpen bij het kiezen van uw volgende datacenterlocatie.

  Waarom Miami?

  Toegangspoort tot Latijns-Amerika

  Miami dient als een belangrijke toegangspoort tot een van de sterkste en meest veelbelovende economieën ter wereld: Latijns-Amerika. Vanwege de unieke geografische ligging wordt Miami beschouwd als de “Gateway to the Americas” – wat een uitstekende interconnectiviteit met Latijns-Amerika, het Caribisch gebied en Europa mogelijk maakt. De stad is in opkomst als een tech-hub in Amerika en een toegangspoort tot kansen voor startups en ondernemers. Als belangrijkste schakel tussen markten in Latijns-Amerika en de Verenigde Staten speelt de stad een belangrijke rol in de startup-cultuur en innovatie.

  Niet alleen de datacenter-industrie, maar de totale IT- en zakelijke markt in Zuid-Florida kent grote veranderingen. De stijgende diverse economie en de geografische ligging hebben van Miami een ideale locatie gemaakt voor technologische groei. De stad biedt uitstekende connectiviteit met Europa om wereldwijd een groter bereik mogelijk te maken. Dit is waar het voordeel van colocatie-opties in Miami ligt.

  Connectiviteit

  Miami, gerangschikt als een van de vijf meest verbonden steden ter wereld, is een belangrijke bestemming voor onderzeese kabels, wat resulteert in uitzonderlijke interconnectie en veilige routes naar wereldwijde markten.

  In het hart van de stad bevindt zich een van ‘s werelds grootste en meest verbonden faciliteiten ter wereld, The Network Access Point of the Americas (NAP). De NAP is een belangrijk verbindingspunt en communicatiepoort naar commerciële centra in Latijns-Amerika en Europa. De NAP heeft een hoog connectiviteitsniveau waar internetserviceproviders (ISP’s) en telecommunicatie aanbieders hun aanwezigheidspunten opzetten, zodat elk bedrijf gemakkelijk gebruik kan maken van hun connectiviteitsdiensten.

  Via beheerde dark fiber, golflengten, MPLS en netwerken van derden kan ColoHouse Miami u vanuit ons datacenter verbinden met de NAP of the Americas met toegang tot meer dan 150 carriers.

  Virtuele Tour

  Maak een virtuele wandeling door het ColoHouse datacenter in Miami, FL. Tijdens de rondleiding krijgt u een uniek kijkje achter de schermen in ons datacenter. Een bijzondere rondleiding, waarbij u met eigen kunt ogen zien hoe het datacenter er van binnen uit ziet, en waarom Miami een geweldige locatie is voor uw colocatiebehoeften. Ontdek onze datacenter vanaf een veilige afstand. Vraag hier een virtuele rondleiding aan.

  Miami Datacenter

  ColoHouse, gelegen in downtown Miami, biedt u een footprint in de top 5 meest verbonden steden ter wereld. Voor meer informatie over ons datacenter in Miami of als u geïnteresseerd bent om ons datacenter te bezoeken, kunt u nu een rondleiding aanvragen: via +31 (0)88 2700 200 of door middel van ons ​​contactformulier.

 
Heeft u vragen?