Waarom is Chicago een ideale datacenter locatie? – Deel 1: Locatie

 • Waarom is Chicago een ideale datacenter locatie? – Deel 1: Locatie
  • March 7 2022

  Last Updated on 07/03/2022 by netadmin

  Vergeet niet je te abonneren op onze blog voor deel 2. Volgende week ligt de focus op Infrastrutuur.

  De datacentermarkt in Chicago behoort wereldwijd tot de top 5 meest optimale locaties op basis van de volgende categorieën. Dark fiber connectiviteit, cloud beschikbaarheid en minimale risico factoren voor natuurrampen (minimaal), infrastructuur en meer.

  Ideale datacenter locatie

  Als je ooit onroerend goed hebt gekocht of betrokken bent geweest bij onroerend goed, heb je waarschijnlijk gehoord dat er drie dingen die ertoe doen: locatie, locatie, locatie! Dit geldt ook voor datacenters.

  Naast prijs, uptime en schaalbaarheid, is de locatie misschien wel de belangrijkste overweging bij het kiezen van een datacenter partner. Een datacenter kan overal worden gebouwd met stroom en connectiviteit, maar nabijheid is een cruciaal aspect om te overwegen: hoe dichter een datacenter bij je bedrijf is, hoe sneller de algehele internetsnelheid van je bedrijf zal zijn.

  Top 3 redenen om Chicago te overwegen als uw volgende datacenter.

  Laag risico op natuurrampen

  De eerste reden is het feit dat Chicago niet op een locatie ligt die vatbaar is voor grote natuurrampen. Het is niet in de buurt van breuklijnen of vulkanen, op het pad van orkanen of bosbranden, en er is al meer dan 50 jaar geen enkele grote tornado ergens in de stad neergestreken. Hoewel de stad aan Lake Michigan ligt, zijn de waterstanden gedaald en is er ook geen substantieel overstromingsrisico in de binnenstad. Hoewel er sneeuwstormen kunnen zijn, is het gebied voorbereid op ijs en sneeuw met een ondergrondse elektriciteits infrastructuur en een goede planning. Het risico op natuurrampen is in Illinois veel lager dan in het grootste deel van het land en wordt gerangschikt als een van de staten met de minste natuurrampen.

  Centraal gelegen

  Chicago is ook centraal gelegen in het land, dat net zo toegankelijk is voor New York City als voor de westkust, en omdat het aan de voet van Lake Michigan ligt, is het een belangrijk transportknooppunt geworden. De spoorwegen hadden Chicago moeten passeren om van het noordoosten naar het westen te gaan om rond de Grote Meren te gaan. Het zijn nu die spoorlijnen die een groot deel van de transcontinentale vezels tussen de oost- en westkust vervoeren. Deze samenvloeiing van transport en data maakt Chicago een perfecte locatie voor gemakkelijke fysieke toegang en netwerkconnectiviteit vanuit het hele land, en zelfs over de hele wereld.

  Lake Michigan

  Ten slotte geeft de locatie langs Lake Michigan de stad nog andere voordelen waar je misschien niet aan denkt. Ten eerste kunnen datacenters veel water gebruiken voor koeling en biedt het meer betaalbare (een van de laagste gemeentelijke waterkosten in het land) en voldoende watervoorziening. Dan zorgt het meer ook voor een meer gematigde temperatuur, vooral dichter bij het meer, wat de vraag naar koeling verder verlicht. De koelere temperatuur in de zomer en warmere, vochtigere lucht in de winter kunnen de hoeveelheid “vrije koeling” die kan worden gedaan met besparingsmethoden aan de lucht- of waterzijde aanzienlijk vergroten.

  725 S. Wells Street Chicago

  Al met al maken deze drie belangrijkste redenen van Chicago een perfecte locatie voor datacenters en zijn slechts een kleine greep uit de vele redenen waarom het ColoHouse 725 S. Well Street datacenter een ideale locatie is voor een algehele IT- en colocatiestrategie.

  Houd ons in de gaten voor deel 3 van de blogreeks om meer redenen te ontdekken waarom Chicago een geweldige locatie is voor uw IT-infrastructuur. In deel 2 van de serie zullen we ons concentreren op de infrastructuur van Chicago.

  De datacenterfaciliteit van ColoHouse in Chicago biedt een aanwezigheid in een van de meest verbonden steden ter wereld. Voor meer informatie over ons Chicago datacenter of als je geïnteresseerd bent in een bezoek aan ons datacenter, plan nu een rondleiding via +31 (0)88 2700 200 of gebruik onze contact formulier.

 
Heeft u vragen?