Vragen die u zeker moet stellen tijdens het zoeken van een datacenter locatie

 • Vragen die u zeker moet stellen tijdens het zoeken van een datacenter locatie
  • November 5 2021

  Last Updated on 05/11/2021 by Tylor

  Stay tuned for part 3: 5 Aandachtspunten bij uw zoektocht naar IT support. Abonneer op onze blogs!

  Colocatie kan vele voordelen opleveren voor uw bedrijf waaronder: kostenreductie, schaalbaarheid, verbeterde bedrijfscontinuïteit en beveiliging en compliance. Ontdek de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een colocatieprovider kiest, evenals aankoopcriteria om de meest geschikte keuze te maken voor uw organisatie

  Fysiek ruimte

  Locatie

  Bevindt het datacenter zich in een regio dat strategisch goed is voor uw bedrijf?
  De fysieke locatie van een datacenter moet uw bedrijf aanvullen. Veel organisaties kiezen bijvoorbeeld voor een colocatie faciliteit in de buurt van hun hoofdkantoor of in de nabijheid van hun ‘marktomgeving’.

  Datacenter footprint

  Heeft uw IT omgeving een datacenter nodig met een wereldwijde digitale footprint?
  Stap 2: Veklein uw lijst met datacenterproviders in een bepaald gebied nadat u de geografische locatie heeft bepaald. Net als bij een winkel, zijn er grote detailhandelaren versus boetiekjes. Colocatie en datacenters zijn niet anders. Hieronder enkele vragen die u zichzelf moet stellen voordat u een aantal locaties overweegt.

  • Biedt deze leverancier meer dan één locatie aan?
  • Is remote hands inbegrepen of zijn hier aparte kosten aan verbonden?
  • Heb ik directe toegang tot technici?
  • Waar is het hoofdkantoor gevestigd?
  • Is er een groot prijsverschil tussen de twee?

  Ruimte

  Biedt de provider meerdere colocatie mogelijkheden aan?
  Een provider die colocatie racks aanbiedt (van 10U – 42U), evenals racks met aangepaste afmetingen biedt een flexibile colocatie-oplossing op basis van uw infrastructurele behoeftes. Indien er sprake is van eventuele uitbereiding, zouden uw racks dan bij elkaar in de buurt zijn? Zou u op voorhand extra ruimte kunnen reserveren? Aanvullend is het goed om ervoor te zorgen dat het stroomaanbod even flexibel is.

  Power

  Hoe zijn de datacenter voedingssystemen geconfiguureerd?

  • Meerdere, diverse stroomnetvoedingen naar de faciliteit – hebben zij meerdere feeds?
  • Voldoende, generator aangestuurde back-up capaciteit om langdurige stroomuitval te beheren (N+1 on UPS & generator).
  • Voldoende on-site opslag en navul contracten voor brandstof ter ondersteuning van generatoren bij langdurige stroomuitval

  Connectiviteit

  Welke netwerk providers zijn beschikbaar?
  De meeste datacenters bieden bandbreedte connectiviteit voor een reeks netwerk providers. Carrier-neutrale datacenters bieden directe toegang tot verschillende providers waardoor klanten verschillende opties hebben tot low-latency en goed presterende netwerken. Dit helpt de operationele efficiëntie te verbeteren. Het kwaliteitsverschil betekent ook het verschil in up-time bij netwerkuitval. Het belang van carrier neutral biedt de faciliteit mogelijkheden tot het veranderen van bandbreedte (met minimale downtime) zonder uw infrastructuur naar een andere faciliteit te verplaatsen met uw gewenste nieuwe carrier.

  Schaalbaarheid

  Wat als mijn bedrijf groeit en meer ruimte nodig heeft?
  Bij het overwegen van een colocatie provider, is het goed om na te vragen hoe een colocatie provider omgaat met uitbereidingen en/of zij eerder klanten hebben geholpen en hoe?
  Flexibiliteit is één van de grootste voordelen van colocatie. Hoe groot en complex uw IT-infrastructuur ook is, of wellicht wordt. De juiste colocatie aanbieder biedt de flexibiliteit en ruimte om te groeien.

  Hou onze blog in de gaten voor deel 3: 5 Aandachtspunten bij uw zoektocht naar IT support. Klik hier om de colocatie checklist te downloaden.

  Colocatie oplossingen

  Bij ColoHouse beoordelen wij u hoe uw huidige IT-omgeving er voor staat en adviseren wij kosteloos hoe het beter kan. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan zeker contact met ons op via: sales@colohouse.com

 
Heeft u vragen?