Tips voor een zorgeloze datacenter migratie

 • Blog titel: tips voor een zorgeloze datacenter migratie
  Tips voor een zorgeloze datacenter migratie
  • July 19 2021

  Last Updated on 19/07/2021 by Tylor

  Een datacenter migratie is een complexe operatie die enorm veel voorbereiding vereist. Indien een migratie niet goed wordt opgepakt, kunnen er meer problemen veroorzaakt worden, dan dat het iets oplevert. Overweegt u een migratie? Lees dan gauw verder, want wij delen een aantal tips die overwogen moeten worden voordat u overgaat tot een datacenter migratie.

  Weet waarom u migreert

  Bedrijven hebben verschillende redenen om te migreren. Het is van belang om te kijken welke applicaties er momenteel draaien en wat het doel van elke applicatie is. Welke bedrijfsapplicaties zijn belangrijk voor uw bedrijf en welke configuraties zijn vereist voor de huidige toepassingen?

  Zakelijke diensten vertrouwen op IT en een migratie kan bedrijven blootstellen aan bepaalde risico’s. Een datacenter migratie is een complex project en heeft invloed op IT-activiteiten, kosten, applicaties en serviceniveaus. Daarom is het noodzakelijk om een plan voor te bereiden voor een soepele migratie. De stappen in dit proces moeten zo gedetailleerd mogelijk worden beschreven zodat u op de hoogte bent van de eventuele risico’s tijdens een migratie.

  Weet wat u migreert

  Nadat de bedrijfsbehoeften duidelijk zijn, is een migratie naar een datacenter het juiste moment om een inventaris op te maken en om oude apparatuur op te ruimen. Een migratie biedt u de mogelijkheid om kritisch te kijken naar de efficiëntie van uw omgeving en om te bepalen wat wel en niet naar behoren werkt.

  Het is van belang dat u een checklist maakt, de omgeving begrijpt waarin u werkt en de kleinste details beschrijft. U moet weten hoe de IT-infrastructuur werkt.

  Bepaal wie de migratie uitvoert en wanneer

  Van IT wordt verwacht 24/7 beschikbaar te zijn, downtime moet worden geminimaliseerd. Plan de migratie na werktijd zodat de dagelijkse werkzaamheden niet worden beïnvloed. Voor een soepele datacentermigratie, is het belangrijk om met alle betrokken partijen vooraf in gesprek te gaan zodat iedereen weet wat er tijdens de migratie verwacht wordt.

  Testen

  Na de voltooiing van het migratieproces, is het tijd om te beginnen met testen. Staat alles op zijn plek,  en werken alle systemen goed? Het is goed om na te denken over de meest eenvoudige dingen. Is er bijvoorbeeld iemand om u te begeleiden op de nieuwe locatie? Zijn er netwerkkabels aanwezig? Het klinkt misschien eenvoudig, maar het zou jammer zijn als u te maken heeft met een mislukte migratie wanneer bepaalde zaken niet correct worden afgehandeld.

  Wilt u meer informatie over datacentermigratie of overweegt u colocatie? Bekijk onze colocatiegids. Een migratieproject in detail bespreken? Wij helpen u graag verder! Neem contact met ons op via sales@colohouse.com of bel ons via +31 (0)88 045 46 00. Onze expert denken graag met u mee!

 
Heeft u vragen?