Deel 2: Een succesvolle data center migratie – Inventarisatie systemen & applicaties.

 • Deel 2: Een succesvolle data center migratie – Inventarisatie systemen & applicaties.
  • November 5 2021

  Last Updated on 05/11/2021 by Tylor

  Iedere migratie staat of valt met de voorbereiding. In de onderstaande stappen kaarten we de belangrijkste punten aan.

  Project kick-off

  Bij de start van een migratie project is het belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen in uw team op dezelfde pagina staat. Bevestig opnieuw de omvang van het project dat tijdens de verkoopcyclus is besproken.

  Denk goed na over wat belangrijk is bij de start van het project. Natuurlijk het grotere plaatje en de doelstelling van het project. Behandel hier specifieke kenmerken of technieken die belangrijk zijn. Het gaat er niet alleen om wat u vertelt, maar ook hoe en aan wie. De voorbereiding bestaat o.a. uit:

  • – Breng alle partijen in kaart. Welke stakeholders zijn betrokken bij de migratie?
  • – Alle teamleden moeten 24/7 onsite toegang hebben tot het datacenter en uw nieuwe ruimte maar ook tot klantenportals
  • – Informatie en contactgegeven facturatie qGewenste implementatie tijdlijn
  • – Connectiviteit nodig en voorkeursleverancier van bandbreedte
   • – Bevindt u zich in een carrier-neutrale faciliteit? Dan heeft u mogelijk toegang tot meerdere providers. Uw datacenter kan u helpen beslissen welke provider het beste aansluit op uw wensen en behoeften. U moet de carrier rechtstreeks aansluiten om uw bandbreedtebehoeften te coördineren.
   • – Sommige faciliteiten bieden slechts 1 provider aan,waarin zij namens u zullen coördineren.

  Voer een gereedheidstest uit

  Voordat uw overgaat tot migreren is een snelle test van stroomverziening en connectiviteit belangrijk om downtime voor uw bedrijf te minimaliseren/ elimineren. Voer een gereedheidstest uit door met uw laptop elke voedingsbron en internetpoort eenvoudig te testen.

  Als u uw artikelen naar het datacenter verzendt, doorloop dan uw checklist met uw gekochte artikelen om de levering te bevestigen, serienummers te catalogiseren en nieuwe apparatuur te testen om functionaliteit te garanderen voor onderweg.

  Als u al uw apparatuur overdraagt, zorg er dan voor dat alles goed is ingepakt en verpakt voor veilige levering. Dit is een goed moment om versleten kabels of andere hardwarestukken te vervangen.

  Houd onze blog in de gaten voor deel 3: Inventarisatie systemen & applicaties. Klik hier om de ColoHouse Datacenter Migratie checklist te downloaden.

  Is het tijd voor een datacenter migratie?

  Bij ColoHouse beoordelen wij u hoe uw huidige IT-omgeving er voor staat en adviseren wij kosteloos hoe het beter kan. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan zeker contact met ons op via: sales@colohouse.com

 
Heeft u vragen?