In 5 stappen een succesvolle datacenter migratie

 • In 5 stappen een succesvolle datacenter migratie
  • May 10 2021

  Last Updated on 10/05/2021 by netadmin

  Uw IT-infrastructuur onder brengen bij een nieuw datacenter kan overweldigend zijn. Een datacenter migratie is een grote klus en raakt alles en iedereen in uw organisatie. Zodra u een nieuwe datacenter heeft geslecteerd, kunt u aan de hand van deze checklist een succesvolle migratie plannen — vooraf, tijdens, en na de migratie. Met deze vijf eenvoudige stappen treft u een goede voorbereiding om succesvol en veilig te migreren naar een datacenter.

  Selecteer de juiste IT Infrastructuur

  De IT-infrastructuur is het fundament voor uw organisatie. Van uw netwerk, servers, opslag tot aan de verbindingen. Een krachtige IT-infrastructuur vormt de fundering van een succesvolle onderneming. De keuze voor de juiste onderdelen is afhankelijk van tal van factoren.

  Stel uzelf de vraag: Welk probleem wil ik oplossen voor mijn bedrijf? Hoe wordt mijn IT-infrastructuur momenteel gebruikt? Plant u een project voor de korte of lange termijn?

  • – Wilt u bestanden delen of heeft u data backup nodig?
  • – Welke applicaties bent u van plan om op de server te draaien?
  • – Wilt u wel of geen controle over uw hardware?
  • – Wat is uw budget?
  • – Is flexibiliteit en schaalbaarheid een vereiste?

  Door bovenstaande vragen te beantwoorden, krijgt u een duidelijk beeld van de server functies dat uw bedrijf nodig heeft. Het kiezen van de juiste onderdelen hangt af van uw prestaties, beschikbaarheid, eisen en vaak ook van uw budget.

  Bekijk de meest voorkomende vragen en antwoorden die mensen hebben over colocatie, cloud en dedicated servers bij het maken van hun keuze:

  Houd onze blog in de gaten voor deel 2: Inventarisatie systemen & applicaties. Klik hier om de ColoHouse Datacenter Migratie checklist te downloaden.

  Is het tijd voor uw datacenter migratie?

  Bij ColoHouse beoordelen wij u hoe uw huidige IT-omgeving er voor staat en adviseren wij kosteloos hoe het beter kan. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan zeker contact met ons op via: sales@colohouse.com

 
Heeft u vragen?