OpenStack Summit Berlijn 2018

 • Een afbeelding van een gebouw waar het Openstack Summit in Berlijn 2019 heeft plaatsgevonden
  OpenStack Summit Berlijn 2018
  • September 9 2020

  Last Updated on 09/09/2020 by Tylor

  Met ruim duizenden ‘stackers’s vanuit 63 verschillende landen was de OpenStack Summit in Berlijn een groot succes! 

  Bij ColoHouse zijn wij actief bezig geweest met het uitbreiden van de integratie van OpenStack in de fundamenten van onze diensten. Als een liefhebber van OpenStack was het een bijzondere ervaring om te zien hoe deze gemeenschap voortdurend groeit en hoe mensen binnen hun eigen expertisegebied bijdragen aan het creëren, bijwerken en beheren van een set softwaretools die gezamenlijk bekend staan als OpenStack  –  een product dat het bouwen en beheren van cloud computing platform mogelijk maakt.

  Maandagochtend kwam ik laat in Berlijn aan. Net op tijd voor een goede nachtrust om vervolgens de volgende ochtend een bezoek te brengen aan de OpenStack Summit.

  Ontwikkelingen

  Aan de hand van keynotes demonstreerde de OpenStack gemeenschap een aantal interessante ontwikkelingen. Zo presenteerde AT & T een 5G-demo op basis van een OpenStack Airship en demonstreerde OVH, hoe hun integratie van OpenStack meer dan 260.000 exemplaren op hun netwerk aandrijft.

  ColoHouse maakt op verschillende manieren gebruik van de OpenStack technologie. Wij hebben belangrijke elementen van de open infrastructuur zoals de Nova Compute-engine en de Cinder Block-opslag in productie gezet voor onze openbare clouddiensten. Maar zijn wij ook actief bezig met het implementeren van load balancing, container- en private clouddiensten.

  Octavia en Ironic project

  Tijdens de summit werden updates gegeven over verschillende projecten. Mijn interesse ging voornamelijk uit naar updates rondom het Octavia en Ironic project.

  Octavia biedt load balancing als een servicefunctionaliteit voor OpenStack. Tijdens hun project update hebben zij UDP-ondersteuning aangekondigd en de mogelijkheid om back-up leden toe te voegen aan een pool van loadbalancers. Ik verheug me erop om de implementaties van deze nieuwe functies te zien, maar ook naar de ondersteuning en snelle ontwikkelingscyclus die duidelijk aantonen hoe dit project groeit en geschikt wordt voor productie gebruik.

  Als potentiële kandidaat voor onze geautomatiseerde bare metal-implementatie van ColoHouse dedicated-servers, hebben wij Ironic nauwlettend in de gaten gehouden. De plannen van Ironic voor de volgende release-cyclus omvatten o.a. ondersteuning voor het wijzigen van bios-instellingen en het booten vanaf URL-opties. Bij ColoHouse blijven wij actief werken aan de verdere evaluatie van Ironic en het implementeren van deze functionaliteit in onze cloud gebaseerde diensten.

  2019 staat alweer voor de deur en ColoHouse staat niet stil. Houdt de nieuwe ontwikkelingen van OpenStack bij ColoHouse in 2019 in de gaten. Ons team heeft gewerkt aan een nieuw release van openbare en private-cloud diensten op verschillende locaties. Wilt u meer weten over onze clouddiensten, neem gerust contact met ons op via sales@colohouse.com

  Savvas Bout,
  CTO ColoHouse

 
Heeft u vragen?