Moet een datacenter dicht bij lokale internetknooppunten gevestigd zijn?

 • Moet een datacenter dicht bij lokale internetknooppunten gevestigd zijn?
  • July 19 2021

  Last Updated on 19/07/2021 by Tylor

  Een ding dat we zeker weten, is het belang van internetconnectiviteit in ons leven. We willen graag overal snelle verbindingen hebben met onze apparaten en verwachten dat we ook buitenshuis en onderweg over goede verbindingen kunnen beschikken. De COVID-19 pandemie heeft een aantal belangrijke evoluties in gang gezet. Eén daarvan is de grote sprong op vlak van digitalisering. We maken steeds meer, intensiever en langduriger gebruik van digitale diensten.

  Connectiviteit zorgt ook voor continuïteit. Doordat alles continu in verbinding met elkaar staat, is goede en redundante verbinding van belang voor een stabiele bedrijfsvoering. Internetknooppunten (Internet Exchange Points) bieden klanten een manier om snel en eenvoudig IP-verkeer uit te wisselen.

  Wat is een internetknooppunt?

  Internetknooppunten regelen het verkeer tussen de netwerken. Zo wisselen internetproviders gegevens uit met elkaar en met de rest van de wereld. Aangesloten partijen kunnen met alle andere aangesloten partijen afspraken maken over het uitwisselen van verkeer, ook wel ‘peering’ genoemd. Internetknooppunten zijn belangrijk omdat hun aanwezigheid de lokale connectiviteit helpt versterken.

  Lokaal internetknooppunt

  Indien u toegang nodig heeft tot een specifieke regio van de wereld, zult u er waarschijnlijk voor kiezen om samen te werken met een datacenter die zich in of nabij die locatie bevindt. Het gaat er vooral om dat een datacenter een betrouwbare verbinding met zo’n knooppunt heeft. Als u geen toegang heeft tot uw data, applicaties of diensten kunt u simpelweg niet functioneren.

  Nederland als digitaal knooppunt

  Een van de redenen dat Nederland het online al jaren goed doet, is de digitale infrastructuur in ons land. Amsterdam mag zichzelf een wereldwijde digitale koploper noemen met een van de grootste en belangrijkste internetknooppunten ter wereld: AMS-IX, de Amsterdam Internet Exchange. De digitale infrastructuur van Nederland biedt bedrijven hoogwaardige en zeer snelle toegang tot Europa en verder.

  De Nederlandse hoofdstad speelt een grote rol als het aankomt op de wereld van digitale platformen. Daarmee kan AMS-IX gezien worden als een spil in de Nederlandse digitale infrastructuur, en is het voor Europa een van de belangrijkste internethubs.

  NAP of the America’s

  Als we kijken naar Noord-Amerika, is Miami de schakel tussen de Verenigde Staten en Latijns-Amerika. Vanwege de unieke geografische locatie en connectiviteit, wordt Miami ook wel de toegangspoort tot Latijn Amerika, het Caribisch gebied en Europa genoemd. The Network Access Point (NAP) is een belangrijke internetknooppunt voor het verkeer van en naar Latijns- Amerika en het Caribisch gebied. Via managed dark fiber, wave lengths, MPLS en netwerken van derden, kan ColoHouse u vanuit ons datacenter in Miami verbinden met het netwerk van The NAP om toegang te krijgen tot meer dan 150 providers.

  Hulp nodig bij het kiezen van een datacenter?
  Organisaties met wereldwijde ambities, hebben wereldwijde (lokale) partners nodig. Maar bovendien een betrouwbaar en schaalbaar interconnectie platform voor het veilig uitwisselen van internetverkeer.

  Het netwerk van ColoHouse breidt zich continu uit om ook in de toekomst aan de vraag en eisen van onze klanten te kunnen voldoen. ColoHouse werkt nauw samen met grote internetknooppunten over de gehele wereld om u efficiënte point-to-point connectiviteit te kunnen bieden.

  Neem contact met ons op via +31 (0)88 2700 200 of via sales@colohouse.com voor meer informatie over onze locaties.

  Internet Exchange Points FAQ’s

  Wat is een internetknooppunt?

  Internetknooppunten regelen het verkeer tussen de netwerken. Zo wisselen internetproviders gegevens uit met elkaar en met de rest van de wereld. Aangesloten partijen kunnen met alle andere aangesloten partijen afspraken maken over het uitwisselen van verkeer, ook wel ‘peering’ genoemd. Internetknooppunten zijn belangrijk omdat hun aanwezigheid de lokale connectiviteit helpt versterken.

  Waar bevinden de top 5 internet hubs zich?

  Frankfurt, Londen, Amsterdam, Paris en Stockholm

  Wat zijn de voordelen van een datacenter in Miami, Florida?

  Miami is de schakel tussen de Verenigde Staten en Latijns-Amerika. Vanwege de unieke geografische locatie en connectiviteit, wordt Miami ook wel de toegangspoort tot Latijn Amerika, het Caribisch gebied en Europa genoemd.

  Waarom is Nederland aantrekkelijk voor datacenters?

  Nederland is de thuisbasis van de AMS-IX en NL-IX internet exchanges, die beide in de top 10 van grootste internetknooppunten ter wereld staan. Nederland, Amsterdam is de vierde grootste datacenterhub in Europa met 30% van alle meest geavanceerde datacenters in Europa.

  Een van de redenen dat Nederland het online al jaren goed doet, is de digitale infrastructuur in ons land. Nederland heeft een van de meest geavanceerde datacenter markten in Europa. Een derde van alle Europese data center bevinden zich rondom Amsterdam en profiteren van de aanwezigheid van AMS-IX.

 
Heeft u vragen?