Managed Services: De voordelen voor uw bedrijf

 • Managed Services: De voordelen voor uw bedrijf
  • July 19 2021

  Last Updated on 19/07/2021 by Tylor

  We leven in een digitaal tijdperk, eentje die grote veranderingen met zich meebrengt. Een solide IT-infrastructuur is de basis van uw bedrijfsvoering. De coronacrisis heeft het belang van technologie flink benadruk. De pandemie heeft geleid tot een onvermijdelijke toename van het gebruik van digitale technologieën als gevolg van sociale afstand en landelijke lockdowns. Mensen en organisaties over de hele wereld hebben zich moeten aanpassen aan nieuwe manieren van werken en leven.

  Waarom Managed Services?

  Managed Service Providers vervullen een actieve rol in de digitale transformatie. De digitalisering en het razendsnelle tempo waaraan technologie evolueert, dwingen heel wat bedrijven tot het herzien en optimaliseren van hun IT-infrastructuur. Er komt heel wat kijken bij het onderhouden en beheren van uw IT-infrastructuur. Niet alle bedrijven beschikken over voldoende middelen , maar willen wel hun IT-omgeving verbeteren. Managed services kan dan de ideale oplossing zijn. 

  Wat er precies is inbegrepen bij Managed Services verschilt per aanbieder. In de meest gevallen kunt u het volgende verwachten:

  • Ondersteuning bij technische problemen
  • Remote Monitoring of afstand van uw servers en werkstations
  • Patch management en updates
  • Advies en installatie van hardware en software

  Managed Services voor IT infrastructuur

  Tegenwoordig is er niet alleen een infrastructurele maar ook een strategische invalshoek noodzakelijk bij het inrichten van beheerorganisaties. Elk bedrijf heeft een IT-infrastructuur nodig die de operationele behoeften volledig ondersteunt. Hoewel het vaak intern wordt geïmplementeerd, kan Managed Services ook worden aangeboden als een service, via dedicated servers, colocatie of met behulp van clouddiensten, een hybrid oplossing of beide.

  Bedrijven hebben veel opties tot hun beschikking om bedrijfskritische IT-apparatuur en data op te slaan. Om te bepalen welke applicaties geschikt zijn, zal de volgende vraag moeten worden beantwoord: Wat zijn de vereisten en beveiligingsmaatregelen die u nodig heeft om de meest effectieve en efficiënte IT-infrastructuur voor uw bedrijf te creëren? Om erachter te komen of u dedicated servers, colocatie of cloudservices nodig heeft, is het goed om te bekijken welke oplossing de meest gunstige voor uw bedrijf is. Bekijk ook onze blog: Wat is de beste manier om uw bedrijfsdata op te slaan?

  Top drie voordelen van Managed Services

  1. Besparen op uw IT-uitgaven

  Investeringen in nieuwe IT-technologieën zijn continu nodig: om bij te blijven bij de ontwikkelingen, maar ook om uw concurrentie voor te blijven. Managed Services kunnen uw huidige personeel ontlasten. Een Managed Service Provider heeft zijn eigen deskundig personeel om uw IT-middelen en infrastructuur te controleren en beheren. Daardoor is het niet noodzakelijk om meer expertise ter plekke te hebben. In de handen van een Managed Service Provider is IT-beheer daarnaast ook meer proactief dan reactief.

  2. Focus op uw corebusiness

  Binnen een groot aantal ondernemingen is IT een ondersteunende functie en geen corebusiness. . Doordat alle bedrijfsonderdelen meer en meer afhankelijk zijn van uw IT-infrastructuur, kunnen bij uitbesteding uw IT-medewerkers meer tijd vrijmaken om zich te concentreren op andere bedrijfsaspecten. Door middel van Managed Services heeft u geen omkijken meer naar uw eigen IT. De organisatie is compleet ontzorgd en uw medewerkers kunnen zich richten op wat belangrijk is: uw klanten.

  3. IT-expertise

  Een ervaren Managed Service Provider garandeert dat u altijd toegang heeft tot de up-to-date kennis van IT-professionals. IT experts zorgen ervoor dat uw bedrijf op dagelijkse basis operationeel blijft zowel in het geval van een noodsituatie als een storing met minder impact. Een goede provider denkt proactief met u mee hoe IT uw business het beste kan ondersteunen.

  Managed Services als IT-partner

  Digitalisering is een complex proces en het kan moeilijk zijn om enkele van de noodzakelijke veranderingen door te voeren met alleen bestaande interne middelen. Ieder onderdeel van uw organisatie verandert, maar het kan de cruciale stap zijn om voorbereid te zijn op onvoorziene situaties.

  Laat het beheer van uw systemen, netwerken en apparatuur met een gerust hart over aan ColoHouse. Met onze Managed Services kunt u een beroep doen op onze expertise, zodat u zich kunt focussen op uw core business.

  Bij ColoHouse beschouwen we iedere klant als een partner. Ons doel is om u de best mogelijke infrastructuur, dienstverlening en ondersteuning te bieden zodat u meer tijd en energie kunt steken in het ondernemen. Meer weten over onze diensten of bent u geïnteresseerd in onze datacenters? Neemt contact met ons op via +31 (0)88 2700 200 of maak gebruik van ons ​​contactformulier.

  FAQ Managed Services

  Wat houdt Managed Services in?

  De term Managed Services staat voor diensten waarmee u een deel van uw bedrijfsprocessen kunt toevertrouwen naar een externe partij, met als doel een hogere efficiëntie of lagere kosten.

  Waarom hebben we Managed Services nodig?

  Er zijn een aantal redenen om voor managed services te kiezen. Zo kost het bijvoorbeeld te veel om bepaalde systemen en software zèlf te beheren. Of de risico’s die bij het uitvallen van een systeem ontstaan, zijn te groot. 

  Welke diensten vallen onder Managed Services?

  o   Managed Netwerk en infrastructuur.
  o   Managed Security
  o   Managed Support Services.
  o   Managed Cloud Infrastructuur
  o   Remote Hands
  o   Migratie diensten
  o   Backup & recovery

  Wat zijn de voordelen van Managed Services?

  o  Kostenbesparing
  o  Schaalbaarheid
  o  Toegang tot IT-expertise
  o  Focus op uw corebusiness
  o  24/7 support

 
Heeft u vragen?