Managed server hosting vs colocatie – welke is geschikt voor uw onderneming?

 • Blog titel: wat is geschikt voor uw onderneming? Managed Server Hosting vs colocatie
  Managed server hosting vs colocatie – welke is geschikt voor uw onderneming?
  • September 9 2020

  Last Updated on 09/09/2020 by Tylor

  De behoeften van een IT- infrastructuur zijn uniek, ongeacht of het om een kleine of om een wereldwijde onderneming gaat. IT- oplossingen kunnen worden aangepast aan de vereisten die voor elk bedrijf noodzakelijk zijn.

  Er zijn meerdere opties beschikbaar als u uw IT-infrastructuur off-site wilt hebben. Vaak komt deze keuze neer op managed hosting en colocatie. Welke is geschikt voor uw onderneming? Wij vergelijken beide opties: colocatie en managed services.

  Managed server hosting of colocatie, beide opties geeft uw onderneming de mogelijkheid om uw IT-diensten elders te verplaatsen met de mogelijkheid om alles samen te verwijderen. Terwijl dit gebeurt, wordt het gebruik van uw utility usage en data center geminimaliseerd. Dit klinkt goed voor uw onderneming, echter het antwoord op deze vraag is te vinden in de details en hangt nauw samen met de werklast.

  Managed Services

  Managed Hosting verwijst naar gehuurde dedicated servers die zijn opgezet, beveiligd, gecontroleerd en onderhouden door een internet service provider. Met behulp van managed services kunnen uw IT-professionals zich richten op andere prioriteiten binnen de onderneming. Uw internet service provider biedt u diensten zoals:

  •             Beveiliging

  •             Rapportage

  •             Instellen

  •             Monitoring

  •             Software updates

  •             Systeem administratie

  Zowel kleine als grote ondernemingen hebben use cases voor managed services. Met behulp van managed services kunt u uw IT-behoeften aanpassen en schalen naar de behoeften van uw onderneming.

  Colocatie

  Of het om bedrijfscontinuïteit, branche voorschriften of alleen om ruimte en middelen gaat. De meeste ondernemingen hebben hun infrastructuur off-site. Met colocatie behoudt u de volledige controle en beheer over uw apparatuur met de toevoeging van een externe hulpbron voor kleine updates en noodgevallen.

  De belangrijkste voordelen van colocatie zijn:

  Veilig
  Colocatie is vaak een niet-gedeelde ruimte zodat uw erop kunt vertrouwen dat niemand anders dan geautoriseerd personeel toegang heeft tot uw IT-apparatuur.

  Volledige controle
  Met colocatie heeft u volledig toezicht op uw IT-team.

  Betrouwbaarheid
  Datacenters zijn uitgerust om eventuele schade of natuurrampen aan te kunnen. Veel colocatie faciliteiten delen hun rampenplannen om ervoor te zorgen dat uw klanten tijdens een storing niet getroffen worden.

  Consistentie:
  Budgetteren is altijd belangrijk voor iedere onderneming. Colocatie biedt u de mogelijkheid om een jaarcontract en prijs vast te leggen. In sommige gevallen meerjarige contracten om ervoor te zorgen dat uw onderneming geen schommeling in stroom- of verbindingskosten zien.

  Managed Hosting versus Colocatie – welke is beter?

  Nu we beide opties hebben doorgenomen heeft u een goed inzicht in de voordelen van managed hosting en colocatie. De meeste ondernemingen kiezen eerst voor colocatie hosting maar gaan vervolgens over op managed hosting. Vooral als het gaat om het upgraden van hun hardware. Welke optie u ook kies, zorg ervoor dat u eerst kijkt naar u zakelijke behoeftes en vereisten. Tegenwoordig kiezen veel ondernemingen voor een combinatie van beide, voor wanneer ze gemengde werkbelastingen hebben. De Hybride IT-dagen zijn aangebroken!

  Neem contact met ons op voor meer informatie over colocatie of voor meer informatie over ColoHouse colocatie. Heeft u onze colocatie pagina al bezocht?

 
Heeft u vragen?