Maakt het uit waar mijn datacenter zich fysiek bevindt?

 • Blog header: Maak het uit waar mijn datacenter zich fysiek bevindt?
  Maakt het uit waar mijn datacenter zich fysiek bevindt?
  • March 21 2019

  U bent vast bekend met de top 3 regels van vastgoed: LOCATIE, LOCATIE, LOCATIE! Maar wist u dat de juiste locatie net zo belangrijk is voor een datacenter? Waar data wordt opgeslagen om vele redenen. Alleen kiezen op prijs of uit gemak zonder te weten waar servers zich fysiek bevinden, kan u in de situatie ‘’ U krijgt waarvoor u betaalt” brengen. In deze blog zullen we drie belangrijke factoren delen die u in gedachten moet houden.

  Betrouwbaarheid boven alles
  Waar u ook bent, er gaat niets boven betrouwbaarheid. Het bieden van een betrouwbare service is van cruciaal belang, want zelfs een kleine storing kan ernstige gevolgen hebben voor uw bedrijf. Stroom is een belangrijke factor die sterk kan worden beïnvloed door de fysieke locatie van de servers van uw datacenter. Zorg ervoor dat u op zoek gaat  naar een datacenter met redundante voedingen, een power systeem met UPS en een back-up eenheid in geval van nood.

  Een voorbeeld hiervan is tijdens een natuurramp, is uw datacenter aangesloten op een prioritair elektriciteitsnet dat meteen opgestart moet zijn?

  Verbinding met de buitenwereld
  Connectiviteit is een vereiste voor een datacenter. Beperkte connectiviteit kan van invloed zijn op de beschikbaarheid van uw diensten. Als u geen toegang hebt tot uw data, kunt u simpelweg niet werken. Het vinden van een betrouwbare datacenter dat toegang heeft tot meerdere netwerkproviders moet een hoge prioriteit hebben bij de overweging van een locatie.

  Tijdens de Bitcoin miner opkomst, overwoog mening publiek om hun miners in top steden onder te brengen. Steden zoals Miami, New York en Los Angeles zijn belangrijke verbindingspunten met Zuid-Amerika, Europa en Azië. Omdat miners alleen basis internet toegang en een hoop stroom nodig hadden, was het beter om de miners onder te brengen in een datacenter waar stroom voordelig was en toegang tot 100s carriers niet noodzakelijk was.

  Beveiliging eerst
  Een andere belangrijke factor om een datacenter of colocatie ruimte te overwegen is voor veiligheidsdoeleinden. Fysieke beveiliging van het datacenter is cruciaal om uw belangrijke data binnen een datacenter veilig te houden.

  Vraag uw datacenter of zij een registratie bijhouden van personen die de faciliteit betreden en hoe de toegang tot belangrijke ruimtes beveiligd is, zodat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot de datacenter zelf.

  De keuze van een datacenter met een goede locatie levert niet alleen voordelen op, maar nog belangrijker, het voorkomt grote risico’s voor bedrijf. Bij ColoHouse zijn onze datacenters gevestigd om efficiënte en betrouwbare datacenter interconnectie te bieden. Onze hoogwaardig interconnectiviteit en toegang tot kwalitatieve netwerken geven onze klanten de flexibiliteit om de juiste carriers te vinden die aan hun unieke zakelijke behoeften voldoen.

  Bent u geïnteresseerd in een verhuizing naar een veilige, betrouwbare omgeving? Ons team helpt u graag. Neem contact met ons op via sales@colohouse.com of via +31 (0)88 2700 200). Ons team denkt graag met u mee!

 
Heeft u vragen?