Lees het ChannelConnect interview met Savvas Bout

 • Foto van Savvas Bout
  Lees het ChannelConnect interview met Savvas Bout
  • September 9 2020

  Regionale colocatie blijft groeimarkt voor ColoHouse

  Bij alle aandacht die de internationaal georiënteerde datacenters in de regio Amsterdam krijgen, mag niet vergeten worden dat zij slechts een deel van de markt vertegenwoordigen. Elders in het land zijn er datacenters, zoals dat van ColoHouse in Den Haag, die zich verheugen in met name de vraag van regionale ondernemers die colocatie van bescheiden omvang zoeken. Savvas Bout, CTO van ColoHouse, legt uit waar die vraag vandaan komt.

  Bout wijst erop dat er nog steeds veel ondernemingen zijn waarbij de IT op de eigen locatie is gehuisvest en door eigen personeel wordt onderhouden. “Het beeld dat het hier om een kleine ondernemer gaat met een kleine IT-behoefte klopt niet helemaal. Wij zien ook ondernemingen met tientallen fi lialen door het land verspreid die zo opereren.” Om meerdere redenen, waarbij business continuity (BC) en disaster recovery (DR) steeds vaker als technische argumenten worden genoemd, stapt dit type ondernemers wel af van het idee alles zelf te kunnen blijven doen.

  Persoonlijker

  Omdat de IT-footprint van dit soort bedrijven bescheiden is, passen ze minder goed bij de grote Amsterdamse colocatiedatacenters. Ondernemers gevestigd in de regio Den Haag komen dan al snel uit bij ColoHouse. Hier is men gewend klanten met een footprint van maximaal één tot enkele racks te faciliteren. Of het gaat om de korte doorlooptijd van een offerte of de kwaliteit van support, bij ColoHouse blijven de lijntjes kort. Op de vraag of ColoHouse het niet moeilijk vindt met partijen elders te concurreren, die door de schaalgrootte heel scherpe offertes in de markt kunnen zetten, antwoordt Bout: “Nee, op prijs verliezen wij niet. Klanten ervaren zelfs dat wij vaker een beter aanbod doen of een beter aanvulling kunnen doen op basis van een totaaloplossing.”

  Andere doelgroepen

  Dat ColoHouse een goed adres is voor ondernemers met een kleinere IT-footprint wil niet zeggen dat het zich uitsluitend op die doelgroep richt. Het inmiddels met Netrouting gefuseerde bedrijf beschikt over een eigen backbone en datacenters in meerdere landen. Voor de Nederlandse markt is die eigen backbone een plus die door alle klantgroepen steeds meer wordt gewaardeerd. ColoHouse biedt die connectiviteit en daarop gebaseerde diensten zoals hybrid cloud en DDoS-protectie, als optie bij de colocatie. “Voor veel klanten is het erg makkelijk alles via een partij en een contactpersoon te regelen. One stop shopping bespaart ze een hoop tijd.”

  Aanbod voor alle klantgroepen

  Het eigen netwerk stelt ColoHouse in staat internet en point-to-pointverbindingen aan te bieden. Een IT-architectuur gebaseerd op twin datacenters of gescheiden locaties voor DR en BC worden daardoor eveneens mogelijk Met deze omvangrijke dienstverlening is ColoHouse internationaal actief en succesvol. Dat voor de internationale markt en grote ondernemingen bestemde aanbod is ook voor de regionale coloklanten van ColoHouse beschikbaar. Daarmee onderscheidt ColoHouse zich nadrukkelijk van de concurrentie. Het wordt ook duidelijk gewaardeerd want de aanwas van klanten uit de regio blijft doorgaan. Colo blijft daarom voor ColoHouse een prettige groeimarkt.

  [Dit artikel is eerder gepubliceerd in het Datacenter & Cloud Dossier 2019]

Contact opnemen

Recent Posts

 
Heeft u vragen?