Is digitalisering een noodzaak geworden?

 • Blog header: Digital Transformation
  Is digitalisering een noodzaak geworden?
  • September 8 2020

  Last Updated on 08/09/2020 by Tylor

  Meer dan ooit is digitale transformatie een belangrijk aandachtspunt geworden voor bedrijven. De uitbraak van de corona-pandemie heeft de digitalisering voor vele bedrijven in een stroomversnelling gebracht. Digitale technologieën spelen in deze periode een sleutelrol, maar waarom?

  Waarom digitale transformatie?

  Er ziin verschillende redenen voor een digitalisering. Het is denkbaar dat tegenwoordig bedrijfscontinuïteit de meest essentiële overweging is. Tegelijkertijd biedt de toename van beschikbare data meer mogelijkheden om zakelijke beslissingen rondom een digitalisering te onderbouwen.

  Bedrijven van iedere omvang weten dat toegang tot data van cruciaal belang is voor de dagelijkse activiteiten, samenwerkingen en klantenservice. Inmiddels zijn een groot aantal bedrijven afhankelijk van hun data en connectiviteit om hun organisatie draaiende te houden.

  Gewoonlijk stapt een bedrijf over op de cloud-, colocatie- of managed services om een redundante infrastructuur te bieden, mocht er een natuurramp, diefstal, uitval of andere factoren buiten hun macht plaatsvinden.

  Hybrid Cloud

  Bedrijven en begrijpen dat digitale transformatie niet zonder de cloud kan. Het gebruik hiervan blijft jaar op jaar toenemen. Cloud computing verwijst naar meerdere cloudoplossingen, terwijl een hybrid cloud een cloudoplossing is die de twee bestaande cloudoplossingen, private- en public cloud, combineert in één hybride vorm.

  Onder hybrid cloud verstaan we een omgeving waar één of meerdere private en public cloud omgevingen met elkaar verbonden zijn. Het grootste voordeel van deze cloud oplossing is de mogelijkheid om data en applicaties tussen deze clouds te verplaatsen op een flexibele wijze. Afhankelijk van waar, wanneer en hoe u ze nodig heeft kunt u  resources eenvoudig op-en afschalen als uw bedrijfsbehoeften veranderen.

  De cloud biedt de flexibiliteit om een digitale transformatie tot een succes te maken, waardoor bedrijven hun IT-middelen kunnen op- en afschalen wanneer dat nodig is. Eén, van de belangrijkste voordelen van de cloud is dat u bespaart op uw IT kosten, omdat deze on-demand diensten levert aan bedrijven. U betaalt alleen voor wat u gebruikt.

  Colocatie

  Met behulp van colocatie als onderdeel van uw digitalisering strategie, heeft u meer controle over de toekomst van uw bedrijf. Met colocatie bent u verzekerd van bedrijfscontinuïteit. Met behulp van colocatie kunt u uw IT-infrastructuur bijwerken en bepaalt u op welke wijze de technologie gebruikt wordt om uw bedrijfsactiviteiten, processen en diensten te verbeteren. Door onnodige infrastructrucle taken te ontlasten, kunnen colocatie aanbieders nauw samenwerken met bedrijven om innovatieve diensten te creëren – en deze snel te implementeren.

  Het is belangrijk om te weten dat internetconnectiviteit ook een vereiste is voor de bedrijfscontinuïteit. Zonder een veilige en betrouwbare verbinding met uw klanten bent u niet in staat om producten of diensten te leveren. Connectiviteit binnen een datacenter is dus essentieel! Een carrier-neutrale colocatie-omgeving voorziet u van talloze mogelijkheden en brengt u in contact met een breed scala aan telecom en techbedrijven. Maar ook directe toegang tot grote Internet Exchanges wereldwijd.

  Managed Services

  Wanneer u een digitalisering overweegt is het goed om ook na te denken over de rol van Managed Service Providers. Managed Service Provider kunnen organisaties begeleiden in hun digitale transformatie maar bieden ook IT-middelen die noodzakelijk zijn, zodat u zich op uw kernactiviteiten kunt richten.

  Digitaliseren kan een ingewikkeld process zijn en verreist aanzienlijke veranderingen in een bedrijfscultuur. Een digitale transformatie is een must om uw bedrijf klaar te stomen voor de toekomst.

  Hulp nodig bij uw digitale transformatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem vrijblijvend contact met ons op via sales@colohouse.com of +31 (0)88 2700 200, want wij kunnen u hier zeker bij helpen!

 
Heeft u vragen?