Hoe ondersteunt colocatie een hybrid cloud strategie?

 • ColoHouse blog header
  Hoe ondersteunt colocatie een hybrid cloud strategie?
  • February 3 2020

  De economie van vandaag vereist een dynamische infrastructuur met toegang tot elke service. De meeste bedrijven kiezen voor een mix van infrastructurele hostingdiensten die geïntegreerde public cloud, on-premises datacenters en colocatie-implementaties kunnen omvatten – ook bekend als de hybrid cloud.

  Om te profiteren van het beste van alle werelden is het goed om te weten waarom colocatie een centrale rol speelt in hybride cloudplatforms. Want zelfs met de toenemende populariteit van de cloud, is colocatie een integraal onderdeel van een IT-infrastructuur van vele bedrijven. Colocatie stelt bedrijven in staat om hun aangepaste infrastructuur in een datacenter te implementeren zodat zij de volledige controle hebben over hun infrastrucutuur. Daarnaast zijn er geen kosten voor het bouwen en beheren van een interne datacenter.

  Wat zijn de voordelen van colocatie?
  De combinatie van cloud computing en colocatie is een compleet pakket dat bij uw IT-behoeften aansluit. Met de beveiliging en controle van een dedicated on-premises infrastructuur of private cloud – en met de flexibiliteit en schaalbaarheid van de public cloud, biedt de hybrid cloud het beste van twee werelden.

  Colocatie biedt een flexibele omgeving die geheel aansluit op de financiële  en disaster recovery behoeften. De toegevoegde waarde van colocatie is dat u profiteert van verschillende carriers die een provider aanbiedt. Naast ruimte en stroom bieden veel colocatie providers ook managed services en cloud connectiviteit oplossingen. Bovendien behoudt u een aanzienlijke hoeveelheid controle over de hardware die uw gegevens opslaat.

  Flexibele omgeving
  Zowel colocatie als de cloud kunnen samen ingezet worden als onderdeel van een hybrid cloud oplossing. Colocatie helpt bedrijven met de vele voordelen van de hybride cloud. Dit komt omdat de hybrid cloud de beste omgeving biedt om hoogwaardige connectiviteit tussen on-premises infrastructuur en tussen de private en public clouds te garanderen. De beveiliging van colocatie, in combinatie met de flexibiliteit van de cloud, stelt bedrijven in staat om sneller te reageren op veranderende bedrijfsbehoeften.

  Managed Services
  Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo en dat vergt veel tijd en energie. Met ColoHouse Managed Services  kunt u een beroep doen op onze expertise, zodat u zich kunt focussen op uw kernactiviteiten. Laat uw servers beheren door ons team van ervaren professionals. Wij bouwen, onderhouden, monitoren en beveiligen uw servers elke dag van het jaar.

  Bedrijfscontinuïteit
  Uw bedrijf kan eigenlijk niet stilstaan, daardoor mist u niet alleen omzet maar ook uw vaste lasten lopen door.  ColoHouse biedt business continuity-diensten zodat u ercan verzekerd bent dat uw IT-infrastructuur beschermd blijft tijdens calamiteiten. We hebben pasklare disaster recovery oplossingen voor bedrijven, groot of klein.

  ColoHouse Hybrid Colocatie
  Het Nederlands netwerk van ColoHouse datacenters biedt de perfecte combinatie van beveiliging en betrouwbaarheid – met toegang tot AWS of Microsoft Azure en inclusief connectiviteit tot de top datacenters in Amsterdam. Ons ervaren team kan u begeleiden bij het proces van het kiezen, configureren en integreren van uw cloud systeem.

  Voor meer informatie over onze hybride colocatie-oplossingen kunt u contact met ons opnemen via +31 (0)88 2700 200 of u kunt ook mailen naar: sales@colohouse.com.

 
Heeft u vragen?