Hoe datacenters helpen bij bedrijfscontinuiteit

 • Hoe datacenters helpen bij bedrijfscontinuiteit
  • July 19 2021

  Last Updated on 19/07/2021 by Tylor

  Hoe we het ook draaien of keren, het coronavirus heeft een aantal belangrijke evoluties in gang gezet. Eén daarvan is de grote sprong op vlak van digitalisering. De pandemie heeft de manier waarop bedrijven vandaag en misschien ook in de toekomst opereren veranderd.

  Urgentie zorgt voor transformatie

  Een van de meest prominente trends is de verschuiving naar externe en digitale manieren van werken en communiceren. IT-afdelingen worden uitgedaagd om niet alleen hun huidige infrastructuur, applicaties en activiteiten te onderhouden maar ook om strategische bijdragen te leveren.

  De sleutel tot bedrijfscontinuïteit is slimme technologie. Veel organisaties zijn volledig afhankelijk van hun digitale systemen. Toch zijn veel bedrijven onvoldoende voorbereid op de onvoorziene situaties waarbij de bedrijfsvoering plotseling stil kan komen te liggen. Elk bedrijf heeft een IT-infrastructuur nodig die de operationele behoeften volledig ondersteund. We zijn steeds meer afhankelijk van digitale diensten om ons personeel te beschermen en om de dreiging van het virus te minimaliseren.

  De cruciale rol van Datacenters

  Het coronavirus onderstreept het belang van datacenters. Datacenters houden zich dagelijks bezig met risicobeoordeling en -beheer en bieden directe toegang tot internet exchanges, carriers, en Service Providers. Datacenter operators hebben een bedrijfscontinuïteitsplan voor verschillende soorten potentiële storingen.

  IT wordt door technologische ontwikkelingen en strengere wetgeving steeds complexer. Het opzetten en onderhouden van een goede IT-infrastructuur kost veel tijd en geld. Daarmee is IT een onderdeel van de bedrijfsvoering geworden dat aandacht verdient. Colocatie wordt gezien als een belangrijk onderdeel van de digitale transformatie. Colocatie biedt bedrijven de connectiviteit en beveiliging die nodig zijn om het bedrijf draaiende te houden en om klanten te bedienen.

  Met een datacenter heeft u een grote troef in innovatie in handen. Met behulp van colocatie combineert u flexibiliteit met stabiliteit en veiligheid. Zo kunt u snel reageren op de laatste ontwikkelingen. Doordat u de gevraagde diensten snel en veilig kunt leveren, voldoet u aan de verwachtingen van uw eigen organisatie en die van uw klanten.

  Ondanks de behoefte aan een datacenter faciliteit met 24/7 monitoring, is Colocatie een dienst waarbij remote hands van waarde kan zijn. Zo kan er veel op afstand, of met relatief weinig mensen ter plaatse worden gedaan. Op deze manier kunnen mensen in deze situaties zo veilig mogelijk werken.

  Post-pandemie

  De wereld is aanzienlijk veranderd en de manier waarop we werken is al aan het veranderen. Deze verandering zal zich blijven versnellen. Naarmate digitale applicaties steeds kritischer worden, zullen datacenters een steeds belangrijkere rol aanemen in bedrijfscontinuïteit en IT-empowerment. Door de coronapandemie worden veel bedrijven geconfronteerd met een onzekere toekomst. Sommige van de veranderingen die u nu doorvoert, kunnen onderdeel worden van het ‘nieuwe normaal’. Door uw IT-team voor te bereiden, kunt u de storm beter doorstaan. Lees hier hoe u uw IT-team voorbereid op een pandemie.

  Ons doel is om u de best mogelijke infrastructuur, dienstverlening en ondersteuning te bieden. Neem voor meer informatie over onze diensten of over onze datacenters contact met ons op via +31 (0)88 2700 200 of maak gebruik van ons ​​contactformulier.

  FAQ Colocatie

  Wat is colocatie?

  Colocatie (ook wel ‘colo’ genoemd) verwijst naar het huren van ruimte in een datacenter met als doel het opslaan van servers en andere hardware.

  Wanneer heeft u colocatie nodig?

  – Als u meer ruimte nodig heeft
  – Als u opzoek bent naar een voordelige oplossing
  – Wanneer hoogwaardige connectiviteit een vereiste is
  – Als u zich zorgen maakt over beveiliging

  Wat houdt een colocatie datacenter in?

  Normaliter is een colocatie datacenter een beveiligde fysieke ruimte met stroom, koeling en connectiviteit met als doel dat ICT apparatuur veilig wordt opgeslagen en dat dataverkeer veilig verloop. Naast ruimte en stroom bieden vele colocatieproviders een verscheidenheid aan managed services en hybride cloud / colocatie-opties.

  Wat is het verschil tussen colocatie en de cloud?

  Het belangrijkste verschil tussen colocatie en de cloud is de manier waarop gegevens worden beheerd en opgeslagen. beschikbaar is. Bij cloud hosting wordt er gebruikgemaakt van een virtuele server 
  Colocatie houdt in dat u een beveiligde ruimte in een datacenter huurt met stroom, koeling en connectiviteit. U behoudt de volledige eigendom en controle over uw apparatuur en bent verantwoordelijk voor het fysiek onderhouden van de hardware. Dit omvat de grootste investeringsuitgaven en inkoopinspanningen van uw team. Cloudhosting houdt in dat u de apparatuur, ruimte en mankracht huurt om deze te beheren en draaiende te houden. Een van de belangrijkste voordelen van de cloud is kostenbesparing omdat er vooraf geen kosten zijn. Diensten worden op aanvraag aan bedrijven geleverd. Dit houdt in dat u alleen betaalt voor wat u gebruikt.

  Wat is het verschil tussen colocatie en dedicated servers?

  Het verschil tussen colocatie en dedicated servers is dat u voor colocatie een beveiligde ruimte huurt in een datacenter met stroom, koeling en connectiviteit, terwijl u de volledige eigendom en volledige controle over uw apparatuur behoudt, inclusief het fysiek onderhouden van de hardware. Bij een dedicated server hosting huurt u daarentegen de server en hardware bij een hostingprovider. Bij het huren van een server is de provider niet alleen verantwoordelijk voor de onderliggende infrastructuur, maar ook verantwoordelijk voor eventuele reparaties aan de hardware. De provider voorziet de klant van een basisinstallatie van het besturingssysteem die op afstand toegankelijk is. Er zijn aanvullende opties beschikbaar om ook beveiliging en onderhoud uit te besteden.

 
Heeft u vragen?