Hittegolf: Een datacenter koel houden

 • ColoHouse blog header
  Hittegolf: Een datacenter koel houden
  • June 27 2019

  De temperaturen zijn eindelijk hoger en het v als we de zomer ingaan. Terwijl de meesten van ons zich voorbereiden op de zomer – voor datacenterfaciliteiten, komt de zomer met een paar uitdagingen. Te veel hete lucht die in een datacenter circuleert, kan ertoe leiden dat de apparatuur oververhit raakt en defect raakt. Datacenterkoeling kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van de locatie en het lokale klimaat. Hoe houden wij onze datacenters koel?

  Onderhoud
  Om op voorhand voorbereid te zijn op risico’s die zich in een datacenter kunnen voordoen, is regelmatig inspectie en onderhoud van koelsystemen vereist. Dit helps ons om risico’s of storingen te identificeren en om ongeplande downtime te voorkomen. Die doen we door de temperatuur en luchtvochtigheid bij te houden en de nodige wijzigingen aan te brengen om de bedrijfskritieke data van klanten te beschermen. Up-to-date blijven over koelingstechnologieën wordt aanbevolen, omdat het belangrijk is om te investeren in nieuwe koelingstechnologieën om apparatuur te beschermen en om de prestaties te verbeteren.

  Luchttoevoer
  In de datacenters van ColoHouse zijn de serverruimtes opgesteld volgens het ‘hot & cold aisle’ principe. Dit betekent dat de hete lucht die uit de servers komt, apart gehouden wordt van de koele lucht in de ruimte. Deze ‘hot and cold aisle delivery’ zorgt ervoor dat uw hardware in topconditie blijft.

  Redundante koeling
  Het beheer van het klimaat binnen onze datacenters is een belangrijk onderdeel van onze 100% uptime SLA-standaard. Onze klimaatbeheersing is ontworpen en gebouwd met behulp van N+1 koelingssystemen. Dankzij een overdaad aan koelingscapaciteiten op elke locatie en hoogstaande onderhoudsstandaarden, kunt u ervan op aan dat uw hardware altijd blijft draaien.

  Bij ColoHouse hebben we de juiste maatregelen genomen om onze koeling in topconditie te houden. Ons doel is om u de best mogelijke infrastructuur, dienstverlening en ondersteuning te bieden, zodat u uw tijd en middelen kunt steken in uw core business. Voor meer informatie over onze datacenters. Neem contact met ons op via +31 (0)88 2700 200 of stuur een e-mail naar sales@colohouse.com.

 
Heeft u vragen?