Deel 1: Wat is het verschil tussen een Business Continuity Plan en een Disaster Recovery Plan? – Focus op bedrijfscontinuïteit

 • Deel 1: Wat is het verschil tussen een Business Continuity Plan en een Disaster Recovery Plan? – Focus op bedrijfscontinuïteit
  • November 5 2021

  Last Updated on 05/11/2021 by Tylor

  Vergeet niet je te abonneren op onze blog voor deel 2. Volgende week ligt de focus op Disaster Recovery

  Wat is het verschil tussen een  Business Continuity Plan en een Disaster Recovery Plan? Het belangrijkste verschil is dat een Disaster Recovery Plan bestaat uit voorzorgsmaatregelen die genomen worden om de gevolgen van een ramp te minimaliseren zodat bedrijfskritische gegevens hersteld kunnen worden. 

  Continuïteit is vandaag belangrijker dan ooit. en met een  Business Continuity Plan zorgt u ervoor dat de continuïteit van uw bedrijf is geborgd.  Met een business plan stelt u vast wat er moet gebeuren om uw bedrijf draaiende te houden na een calamiteit. In een Business Continuity Plan legt u vast welke maatregelen er genomen moeten worden direct nadat een calamiteit zich voordoet.

  Het is niet langer de vraag of maar wanneer u bedrijfscontinuïteit diensten nodig heeft. De wereld van vandaag is onvoorspelbaar en het beschermen van uw bedrijf is cruciaal omdat een ramp ieder bedrijf op elk moment kan overkomen.

  Wat gebeurt er als een ramp al uw werknemers enkele dagen tot maanden thuis houdt? Wat gebeurt er als u geen toegang meer heeft tot uw IT-middelen? Het is beter om één ​​stap voor te blijven. In de data-gedreven wereld van vandaag creëren bedrijven waarde door verbonden te zijn met klanten, diensten en partners om wereldwijd data te beheren, distribueren en uit te wisselen. De digitale wereld vereist nieuwe strategieën om concurrerend te blijven en betrouwbare connectiviteit is van cruciaal belang.

  Een  Business Continuity Plan is een proces om voortijdig risico’s te beperken,  Onderwerpen die u in uw plan moet overwegen, zijn o.a.:

  – Natuurrampen, zoals orkanen, overstromingen en tornado’s
  – Menselijke fouten
  – Inbraak of cyberaanvallen
  – Stroomstoringen
  – Wereldwijde pandemieën

  Een Business Continuity Plan omvat bedrijfsprocessen, bedreigingen, activa, interne en externe stakeholders en meer.  Een redundante IT-omgevingr is cruciaal voor de bedrijfscontinuïteit.

  Een groot voordeel van een Business Continuity Plan is dat er een plan is opgesteld voordat er zich een ramp voordoet. Dit bespaart u niet alleen tijd, maar zo voorkomt u ook grote financiële kosten. Werkzaamheden op een laag pitje te zetten kan voor sommige bedrijven erg ongunstig uitpakken. Een ander voordeel  van een Business Continuity Plan is dat medewerkers bewust zijn van hun rollen en verantwoordelijkheden bij een onverwachte ramp.

  Een Business Continuity Plan zorgt ervoor dat uw bedrijf met minimale onderbreking draaiende blijft. In combinatie met een Disaster Recovery Plan blijven alle gegevens en technologie toegankelijk. Als het gaat om bedrijfscontinuïteit, is het cruciaal om één stap voor te blijven. De ColoHouse IT Disaster Recovery checklist leidt u door de belangrijkste punten die u moet overwegen in geval van een ramp.

  Bedrijfscontinuïteit garanderen
  Er zijn verschillende mogelijkheden als bedrijven zichzelf willen beschermen in het geval van een ramp, zoals de Cloud, Colocatie of Managed Services. Hulp nodig bij een plan voor uw bedrijf? Onze experts helpen u graag! Neem contact met ons op via +31 (0)88 2700 200 of vul ons contactformulier in.

 
Heeft u vragen?