Het belang van redundantie voor uw bedrijf

 • Blog header - het belang van redundantie voor uw bedrijf
  Het belang van redundantie voor uw bedrijf
  • August 21 2019

  Het gaat hard met de ontwikkelingen van technologie wat leidt tot een revolutie in de manier waarop we werken. Bedrijven hebben nu meer dan ooit behoefte aan betrouwbare netwerkconnectiviteit. Juist omdat in een 24/7 cultuur de beschikhbaarheid en betrouwbaarheid van online diensten de sleutel tot succes is. 

  Het begrip redudantie wordt vaak verward met backup. Het doel van redundantie is dat cruciale data altijd beschikbaar is en de connectivitiet van bedrijven wordt veiliggesteld in geval van een storing of ramp.

  Om uptime van de totale IT-omgeving te garanderen is redundantie van data en internet connectiviteit belangrijk. Een betrouwbaar netwerk is uiteindelijk het doel. Overweeg een redundante oplossing om ervoor te zorgen dat uw missiekritieke data op meer dan één plaats wordt opgeslagen, zodat u kunt herstellen indien er iets met uw data mocht gebeuren.

  Het hebben van een ‘redundantie-actieplan’ betekent dat uw IT infrastructuur gehost wordt in een primaire en secundaire faciliteit of cloudruimte met redundanties op locatie om uw servers draaiende te houden, zelfs in de meest extreme omstandigheden.

  Het belang van hoge beschikbaarheid

  ·        Business continuiteit
  Downtime of dataverlies kan grote gevolgen hebben en herstel is niet altijd eenvoudig. Met een back-up oplossing in combinatie met een complete bedrijfscontinuïteit en disaster recovery plan bent u voorbereid op eventuele calamiteiten.

  ·        Reputatie
  Hoge beschikbaarheid verbetert de reputatie van uw bedrijf omdat uw bedrijf bekend staat om zijn betrouwbaarheid. Bovendien biedt het een betere marktpositie ten opzichte van concurrenten die mogelijk minder voorbereid zijn.

  ·       Productiviteit verhogen
  Wanneer een service niet beschikbaar is, kunnen werknemers hun werk niet doen, omdat sommige werknemers afhankelijk zijn van online diensten om hun werk uit te voeren. Om de productiviteit te behouden, is een hoge beschikbaarheid cruciaal om processen draaiende te houden.

  Netwerk redundantie
  ColoHouse biedt verbindingen voor traditionele connectiviteit en volledig redundante verbindingen voor bedrijfscruciale applicaties. Carrier diversiteit is belangrijk omdat zonder betrouwbare en redundante netwerkconnectiviteit  de IT-prestaties waarschijnlijk zullen lijden. Toegang tot diverse providers is van groot belang. Immers, zonder betrouwbare en redundante netwerkconnectiviteit presteert uw ICT-infrastructuur waarschijnlijk niet op het hoogste niveau.

  ColoHouse is in staat om redundante stroom te leveren als er zich een kritieke incident voordoet, zodat de activiteiten ononderbroken zijn en uw bedrijfsapplicaties online blijven.

  Neemt u de eerste stap om uw bedrijf te beschermen en om maximale efficiëntie en productiviteit te garanderen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kan telefonisch via +31 (0)88 2700 200 of maak gebruik van ons contactformulier.

 
Heeft u vragen?