DIGITALE TRANSFORMATIE – HET BELANG VAN SCHAALBAARHEID

 • DIGITALE TRANSFORMATIE – HET BELANG VAN SCHAALBAARHEID
  • November 5 2021

  Last Updated on 05/11/2021 by Tylor

  De IT infrastructuur is het hart van uw organisatie en van cruciaal belang voor de bedrijfscontinuïteit van uw bedrijf. Iedere organisatie komt op een punt waarbij de IT infrastructuur geüpdatet, vernieuwd of uitgebreid moet worden. Belangrijk is dat uw IT infrastructuur schaalbaar is en klaar voor de toekomst

  Is het tijd voor een server migratie?

  Bedrijven groeien, veranderen en moderniseren, hardware wordt ouder en zorgt ervoor dat datacenter migratie niet uit kan blijven.

  • Wat doet u als u geen toegaang hebt tot de servers in uw kantoor? In tegenstelling tot natuurrampen of door de mens veroorzaakte rampen kan een pandemie meerdere gebieden tegelijkertijd treffen. Werknemen hebben hierdoor mogelijk geen toegang tot het kantoor. Hoe krijgt u toegang tot uw bedrijfskritische gegevens of IT applicaties?
  • Wat zijn de mogelijke fysieke risico’s als uw gegevens momenteel op een onsite server is opgeslagen?
  • Beschikt u over een effectief back-upplan voor uw kritieke gegevens en is dit plan onlangs getest? Heeft u uw gegevens gemakkelijk en snel kunnen herstellen?

  Fysieke servers in uw kantoor nemen ruimte in beslag, voor een rack of serverkast. Mogelijk moet uw bedrijf zelfs voldoen aan nieuwe voorschriften voor extra beveiliging en opslag. In tegenstelling tot uw serverruimte op kantoor, houden datacenters zich dagelijks bezig met risicobeoordeling en -beheer en spelen ze een cruciale rol als centraal toegangspunt voor gegevens en essentiële bedrijfsapplicaties.

  Het verplaatsen van de bedrijfskritische gegevens, IT-middelen of back-upsystemen van een bedrijf naar een colocatie datacenter is een aantrekkelijke optie voor elk bedrijf dat zich zorgen maakt over bedrijfscontinuïteit.

  IT-infrastructuur ophalen –  hoe een datacenter kan helpen?

  Om een klein bedrijf groot te maken, moet u vanuit een IT-perspectief voorbereid zijn op groei. Flexibiliteit en schaalbaarheid zijn en must-haves voor een IT-omgeving. Nadat u uw eerste opslagoplossing heeft gekocht, zult u deze hoogstwaarschijnlijk op een gegeven moment moeten uitbreiden.

  Bronnen zoals CPU, netwerk en opslag zijn gemeenschappelijke doelen voor opschaling. Het doel is om de bronnen die uw applicaties ondersteunen te vergroten om voldoende prestaties te bereiken of te behouden. De keuze om opslag op- of af te schalen, is volledig afhankelijk van de soorten workloads die u uitvoert en uw uitbreidingsbehoeften.

  Voor groeiende bedrijven is colocatie vaak voordeliger dan in-house dataopslag. Het opslaan van uw gegevens in een datacenter verlaagt de IT-kosten en elimineert de noodzaak voor IT-professionals op locatie. Het huren van ruimte in een gedeelde faciliteit op dezelfde locatie verlaagt de kosten, inclusief koeling en stroom.

  Een ander voordeel is de aanwezigheid van een ervaren team die u helpt beslissen wanneer en hoe u uw IT-infrastructuur uitbreidt. Het verplaatsen van bedrijfskritische gegevens, IT-middelen of back-upsystemen van een bedrijf naar een datacenter op colocatie is een aantrekkelijke optie voor elk bedrijf dat zich zorgen maakt over bedrijfscontinuïteit, als het geen toegang heeft tot hun servers.

  FAQ Digitale Transformatie

  Wat is digitale transformatie?

  Digitale transformatie is een integrale aanpak om verwachtingen, mogelijkheden en kansen van ICT toepassingen en personeel optimaal in te zetten voor bedrijfsprocessen en informatiebeheer, met als doel een flexibele organisatie om in te kunnen spelen op de continue veranderende klantbehoeften.

  Wat is de impact van digitalisering voor ondernemingen?

  In de moderne wereld zijn technologieën als het internet en de sociale media niet meer weg te denken. Digitaliseren is eigenlijk niet eens meer een keuze. Bedrijven kunnen niet anders, Door nieuwe technologieën en innovaties kunnen we informatie en bestaande processen op een betere en efficiëntere manier verwerken. Het is belangrijker dan ooit om in deze veranderende wereld bij te blijven om je concurrentiepositie te behouden dan wel verstevigen. Als organisatie moet je zowel wendbaar als weerbaar zijn

  Waarom is digitale transformatie een must voor elke organisatie?

  In welke branche uw bedrijf zich ook bevindt, competitie in de markt zorgt ervoor dat u innovatief zult moeten blijven denken. Moderne digitale transformatietechnieken zorgen ervoor dat u dichter bij uw klanten komt waardoor u meer waarde kunt toevoegen voor klanten en een concurrentievoordeel kunt behalen.

  Wat zijn de 4 pijlers van digitale transformatie?

  Optimaliseer uw processen
  Faciliteer uw medewerkers
  Betrek uw klanten intensief
  Transformeer uw producten

  Hoe maakt u van digitale transformatie een succes?

  In elk bedrijf, ongeacht de grootte, branche, locatie of winstgevendheid, moeten veranderingen die van invloed zijn op de hele organisatie worden gepland om succes te garanderen. Om een ​​succesvolle digitale transformatie te implementeren, heeft u een strategie nodig:
  – Waarom moet dit gebeuren?
  – Op welke afdelingen zou dit van invloed zijn?
  – Hoelang duurt het om een digitale tranformatie te voltooien?
  – Is dit een interne verandering of heeft dit ook invloed op onze klanten?
  – Wat gebeurt er als we niet digitaal transformeren?

  Benieuwd wat voor uw bedrijf de juiste keuze is? In onze recent blog: Wat is de beste manier om uw bedrijfsdata op te slaan?, lichten we verschillende opslag mogelijkheden uit, zodat u de juiste keuze kunt maken.

  Bij ColoHouse willen we alle ondernemingen helpen bij het verder ontwikkelen en groeien van het bedrijf. Meer weten over schaalbaarheid van uw infrastructuur? Neem contact met ons op via sales@colohouse.com of +31 (0)88 2700 200.

 
Heeft u vragen?