Deel 2: Wat is het verschil tussen een Business Continuity Plan en een Disaster Recovery Plan? – Focus op Disaster Recovery

 • Deel 2: Wat is het verschil tussen een Business Continuity Plan en een Disaster Recovery Plan? – Focus op Disaster Recovery
  • September 9 2020

  Last Updated on 09/09/2020 by Tylor

  Wat is het verschil tussen een Business Contuinity Plan en een Disaster Recovery Plan?  Wij geven het antwoord op deze vraag in de gloednieuwe blogserie.

  Klik hier om deel 1 te lezen: Wat is het verschil tussen een Business Continuity Plan en een Disaster Recovery Plan? – Focus op bedrijfscontinuïteit

  Wat de oorzaak ook is: natuurrampen, pandemieën, cyberaanvallen of een storing. Iedere bedrijf is vatbaar voor bedreigingen. Bedrijven, groot en klein zijn steeds meer afhankelijk van hun IT Infrastructuur om hun organisatie draaiende te houden en een verstoring kan grote gevolgen hebben:

  – Data verlies
  – Reputatieschade
  – Ontevreden klanten
  – Financiële schade

  Het doel van een Disaster Recovery Plan is om uw IT-infrastructuur in korte tijd weer volledig operationeel te krijgen, waardoor uw bedrijf de werkzaamheden kan voortzetten.

  In tegenstelling tot een Business Continuity Plan, is een Disaster Recovery Plan een plan van aanpak om de IT-omgeving van een bedrijf te beschermen en te herstellen in geval van een ramp. De ColoHouse IT Disaster Recovery checklist leidt u door de belangrijkste punten die u moet overwegen in geval van een ramp.

  Bij een bedreiging of ramp staat de gezondheid, veiligheid en beveiliging van uw medewerkers voorop. De gevolgen van een natuurramp of pandemie kunnen ervoor zorgen dat werknemers niet langer op kantoor kunnen werken en voor een langere periode vanuit huismoeten werken.

  Het verplaatsen van bedrijfskritische gegevens, of back-upsystemen naar een colocatie datacenterfaciliteit is een aantrekkelijke optie voor elk bedrijf dat zich zorgen maakt over bedrijfscontinuïteit als het geen toegang heeft tot zijn servers.

  Wat zijn de voordelen van een Disaster Recovery Plan? 
  Een belangrijk voordeel van een Disaster Recovery Plan is dat er een herstelstrategie vooraf is opgesteld, indien een ramp plaatsvindt.  Zo voorkomt u grote financiële kosten. Regelmatige downtime kan leiden tot wantrouwen bij uw klanten en een ongeplande downtime kan een bedrijf veel geld kosten.  Een ander voordeel is dat bedrijven snel kunnen herstellen, waardoor downtime tot een minimum kan worden beperkt.

  Een Business Continuity Plan en een Disaster Recovery Plan spelen beide een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat uw bedrijf met minimale onderbrekingen operationeel blijft. Het opstellen en het regelmatig bijwerken van zowel uw Business Continuity Plan als Disaster Recovery Plan is essentieel voor bedrijfscontinuïteit.

  Wees voorbereid op het onverwachte
  ColoHouse kan dienen als uw voornaamste backup partner voor uw data en ICT-infrastructuur. Al onze vestigingen zijn carrier-neutral en bieden u geografisch gespreide en redundante voorzieningen over de gehele wereld. We zijn ook gevestigd in verschillende grootstedelijke gebieden. Een brand, natuurramp of ander noodgeval? ColoHouse is voorbereid en staat paraat met een doordacht Disaster Recovery actieplan. De bedrijfscontinuïteit van onze klanten heeft voor ons de allerhoogste prioriteit.

  Heeft u hulp nodig met een plan voor uw bedrijf? Neem gerust contact met ons op via: +31 (0)88 2700 200 of u kunt ook gebruikmaken van ons contactformulier. Ons team denkt graag met u mee om de beste oplossing voor uw bedrijf te vinden.

 
Heeft u vragen?