De voordelen van een carrier-neutral datacenter

 • ColoHouse blog header
  De voordelen van een carrier-neutral datacenter
  • July 12 2019

  Bij het selecteren van een datacenter is carrier-neutraliteit een belangrijke factor om te overwegen. Het biedt niet alleen opties als het gaat om interconnecitviteit maar ook omdat u een oplossing kunt vinden die aan uw specifieke behoeften voldoen. In deze blog delen we de belangijkste voordelen van een carrier-neutral datacenter. 

  1. Verminderde risico op dataverlies
  Wanneer u zich in een faciliteit bevindt met diverse carriers, kunt u meerdere carriers aansluiten op uw bedrijfsnetwerk. In geval van een storing of uitval van een netwerkaanbieder, kunt u op een andere netwerkaanbieder bouwen voor connectiviteit zodat uw bedrijfskritische systemen blijven werken.

  2. Uitbreidingsmogelijkheden
  De keuze voor een datacenter betekent dat u samen gaat werken met een provider die nu en de komende jaren aan uw behoeften moet voldoen. Het netwerk van iedere aanbieder is anders. Plaats uw bedrijfskritieke systemen in een faciliteit waar alle providers voor uw beschikbaar zijn, zodat u kunt profiteren van de opties en flexibiliteit in het ontwerp van uw netwerk. U bepaalt zelf welk netwerk het beste bij uw bedrijf past en ook kan meegroeien met uw bedrijfsbehoeften.

  3. Draagbaarheid 
  Een migratie naar een nieuw datacenter is een flinke investering in tijd en geld, waarschijnlijk wilt u niet meer verhuizen. In een carrier-neutral datacenter bent u niet gebonden aan één provider en kun u een wijziging aanbrengen wanneer dat nodig is zonder fysiek te hoeven verhuizen. Bedrijven die naar een nieuw datacenter migreren, kunnen hun carrier naar wens meenemen zonder zich zorgen te maken over het veranderen van een nieuwe set IP’s. Daarnaast is het mogelijk om van provider te veranderen om een ​​betere connectiviteit te waarborgen wanneer dat nodig is. In een carrier-specifieke faciliteit zijn uw opties om van carrier te wijzigen waarschijnlijk beperkt tot slechts één carrier.

  Zie hier onze tips voor een zorgeloze datacenter migratie

  4. Netwerk redundantie
  Carrier-diversiteit is belangrijk omdat zonder betrouwbare en redundante netwerk, IT-prestaties waarschijnlijk te lijden zullen hebben. ColoHouse biedt afzonderlijke verbindingen voor traditionele connectiviteit of volledig redundante verbindingen voor bedrijfskritieke applicaties.

  Wilt u meer informatie? ColoHouse biedt u de vrijheid en flexibiliteit van hosting binnen een carrier-neutral infrastructuur. Onze carrier-neutral colocatie-omgeving voorziet u van talloze mogelijkheden (o.a. op het gebied van content, voice en public IP) om uw bedrijf te laten groeien. Wij brengen u in contact met de partners en diensten die u nodig heeft om uw organisatie naar het volgende niveau te brengen.

  Betrouwbaarheid, redundantie en flexibiliteit – het uitbesteden van data opslag naar een carrierneutrale oplossing is iets waar alle bedrijven rekening mee moeten houden. Het gebruik van een carrier-neutral datacenter heeft veel voordelen. Wilt u meer informatie over ColoHouse, neem dan contact met ons op via sales@colohouse.com of+31 (0)88 2700 200

 
Heeft u vragen?