De colocatie checklist: Waar moet u opletten bij het kiezen van een colocatie datacenter?

 • De colocatie checklist: Waar moet u opletten bij het kiezen van een colocatie datacenter?
  • April 1 2021

  Last Updated on 01/04/2021 by netadmin

  Stay tuned for deel 2: Vragen die u zeker moet stellen tijdens het zoeken van een datacenter locatie! Abonneer u op onze blogs.

  In de afgelopen 10 jaar en recentelijk sinds de COVID-19-pandemie, hebben bedrijven, scholen en sociale activiteiten hun dagelijkse werkzaamheden moeten veranderen en zijn veelal overgestapt op online platforms. Mensen zijn nu meer dan ooit afhankelijk van videoconferencing diensten en data opslag om verbinding te willen maken te midden van sociale afstand.

  Datacenters vormen de ruggengraat van al deze digitale platforms. Diensten zoals colocatie, dedicated servers, cloud diensten en in-house teams spelen in de strijd tegen de COVID-19 pandemie momenteel een belangrijke rol bij het in stand houden van onze nieuwe digitale economie en ecosysteem.

  De juiste IT infrastructuur kiezen

  Een krachtige IT-infrastructuur vormt de fundering van een succesvolle onderneming om tegemoet te komen aan het steeds groeiende en steeds veranderende zakelijke (en technologische) landschap. Dat gezegd hebbende, laten we het besluitvormingsproces afbreken om de juiste IT-infrastructuur voor uw bedrijf te vinden:

  Stel uzelf de volgende vragen

  Stel uzelf de vraag: Welk probleem wil ik oplossen voor mijn bedrijf? Hoe wordt uw IT-infrastructuur gebruikt: Plant u een project voor de korte of lange termijn?

  • Wilt u bestanden delen of heeft u data backup nodig?
  • Welke applicaties bent u van plan om op de server te draaien?
  • Wilt u controle over uw hardware?
  • Wat is uw budget?
  • Hoeveel gebruikers moet elke applicatie nu en in de nabije toekomst bedienen?
  • Moet het flexibel en schaalbaar zijn?
  • Heeft u aanvullende diensten (Managed Services) nodig?

  Door bovenstaande vragen te beantwoorden, krijgt u een duidelijk beeld van de server functies dat uw bedrijf nodig heeft. Het kiezen van de juiste onderdelen hangt af van uw prestaties, beschikbaarheid, eisen en vaak ook uw budget.

  Hou onze blog in de gaten voor deel 2: Vragen die u zeker moet stellen tijdens het zoeken van een datacenter locatie! Klik hier om de colocatie checklist te downloaden.

  Colocatie hosting

  Bij ColoHouse beoordelen wij u hoe uw huidige IT-omgeving er voor staat en adviseren wij kosteloos hoe het beter kan. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan zeker contact met ons op via: sales@colohouse.com

 
Heeft u vragen?