Stappenplan voor een succesvolle datacenter migratie

 • move data center
  Stappenplan voor een succesvolle datacenter migratie
  • September 8 2020

  Last Updated on 08/09/2020 by Tylor

  Om de bedrijfscontinuïteit te kunnen waarborgen, legt u hoge eisen op aan uw serverruimte. Wanneer uw huidige datacenter niet langer voldoet aan uw wensen, is het wellicht een teken om een datacenter migratie te overwegen. Er zijn talloze aanleidingen om te migreren, maar één ding is zeker: een datacenter migratie is een complexe aangelegenheid dat vrijwel alles en iedereen in de organisatie raakt.

  Redenen om een datacenter migratie te overwegen

  Teleurstellende service en support

  Het liefst, opereert de ondersteuningsteam als verlengstuk van uw IT afdeling of als complete dienstverlener voor organisaties zonder eigen IT-afdeling. Tevens moet er gedacht worden aan dat de supporteam 24/7 beschikbaar moet zijn voor klanten. Check vooraf wat de gemiddelde reactietijd is op support ticket. Als de support team er eeuwig over doet om IT support tickets op te volgen, is het misschien tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe provider. U zou eventueel de Service Level Agreement kunnen bekijken of deze voldoet aan uw ondersteuningscriteria

  Flexibiliteit

  Flexibiliteit en wendbaarheid zijn nodig om succes te boeken en om in te spelen op marktveranderingen. Het belang van netwerkneutrale (carrier-neutral) datacenters neemt vooral toe omdat het de keuzevrijheid stimuleert. U bent in staat om een keuze te maken op basis van beveiliging, connectiviteit, koeling en stroom. Op deze manier heeft u opties als het gaat om interconnectiviteitdiensten en kunt een oplossing vinden dat voldoet aan uw behoeften.

  Groei en uitbreiding

  Dit is het beste scenario: uw bedrijf groeit en wordt groter. U wilt meer locacties toevoegen of niewe markten benaderen.  Mogelijk moet u uw IT-infrastructuur opschalen of dupliceren in een andere faciliteit. Migreren is een manier om ruimte te creëren voor groei en uitbreiding.

  5 tips bij het kiezen van een datacenter

  1. Locatie

  Naast ruimte en stroom moet de fysieke locatie een sterk verbonden infrastructuur bieden, met toegang tot sterke connectivity hubs zodat datacenter data kan leveren en ontvangen tussen netwerken, internet exchanges en eindgebruikers. Daarnast kan de omgeving van een datacenter allerlei bedreigingen met zich meebrengen zoals orkanen, aardbevingen, overstromingen etc. Er zijn mogelijk andere providers in de buurt die eventueel goedkoper zijn dan een datacenter op een premium locatie.

  2. Redundante energievoorziening

  Het hebben van een back-up stroomvoorziening is essentieel voor een geschikte datacenter. Vraag aan de datacenter of en waar er nog zwakke punten in het systeem zitten. Met name de stroomvoorziening, koeling en netwerk zijn erg belangrijk.

  3. Mogelijkheid tot uitbreiding

  De kans is groot dat wanneer u in de toekomst uit wilt breiden het datacenter geen capaciteit meer heeft. Vraag daarom naar de mogelijkheden en reserveer desnoods alvast capaciteit voor toekomstige uitbreidingen.

  4. Reputatie

  Doe vooraf online onderzoek en bekijk of een datacenter een sterke geschieden en de benodigde ervaring heeft. Uw datacenter moet u minimaal 5 jaar kunnen ondersteunen. Doe vooraf onderzoek voordat u uw gegevens aan hen overhandigt.

  5. Beveiliging

  Data kan in veel gevallen cruciaal zijn voor uw business-continuïteit. Verlies van data, maar kan grote gevolgen hebben voor uw organisatie. Een veilige netwerkverbinding is uiterst belangrijk, maar de fysieke beveiliging is een essentieel onderdeel voor het behoud van uw bedrijfsdata. Een datacenter moet aan alle veiligheidseisen voldoen met betrekking tot toegang, data veiligheid en compliancy-regels. Daarnaast moet iedere datacentermedewerker op de hoogte zijn van de regels omtrent veiligheid en hoe te reageren in geval van calamiteiten.

  FAQ Datacenter Migratie

  Wat is een datacenter migratie?

  Een datacentermigratie is het proces van het overzetten van een totale bestaande on-site infrastructuur naar de cloud, het hosten ervan in een extern datacenter en het stilleggen van de bestaande infrastructuur.

  Welke vormen van datacentermigratie zijn er?

  Datacenter Migratie is de migratie van een datacenter naar een nieuwe omgeving. Applicatie migratie verwijst naar het migreren van een of meer applicaties van de ene computing omgeving naar de andere. Data migratie is het migreren van specifieke gegevens van het ene opslagsytsteem naar het andere.

  Hoe pak je de voorbereiding aan?

  Zodra het doel van de datacenter migratie is vastgesteld is de volgende belangrijke stap, het opstellen van een implementatieplan. De overgang naar een nieuw datacenter faciliteit kan veel tijd in belag nemen dus zorg ervoor dat u voldoende tijd vrijmaakt om alle apparatuur, applicaties, servers, netwerken en andere operationele bronnen te verplaatsen.

  Hoelang duurt een datacenter migratie?

  De tijd die een datacenter migratie in belag neemt, is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de hoeveelheid aan data en de complexiteit van de migratie. Elke stap moet uitmaken van een projectplan met een duidelijks tijdslijn.

  De keuze van een datacenter of colocatie provider is net zo belangrijk als de gegevens die u daar opslaat. Verhuizen naar een datacenter is een complex traject dat vaak wordt onderschat. Bij ColoHouse zijn we volledig toegewijd om bedrijven te helpen om een datacenter migratie overzichtelijk en duidelijk te laten verlopen. Ons doel is om de infrastructuur, services en ondersteuning te bieden waarmee u meer middelen kunt toewijzen aan uw kernactiviteiten.

  In gesprek over onze diensten? Weten hoe we u kunnen helpen bij uw uitdagingen? Neem contact met ons op via sales@colohouse.com or +31 (0)88 2700 200. Onze specalisten denken graag met u mee!

 
Heeft u vragen?