Datacenter Interconnectie: een uitgebreide gids

 • Datacenter Interconnectie: een uitgebreide gids
  • July 19 2021

  Last Updated on 19/07/2021 by Tylor

  De wereld vandaag de dag is sterk afhankelijk van digitale diensten. U wilt verbonden zijn met uw klanten, partners, leveranciers en faciliteiten. Bij het kiezen van een datacenter is het belangrijk om er een te kiezen met snelle en betrouwbare interconnectie opties.

  Wat is datacenter interconnectie?

  Datacenter Interconnectie is het direct, met een prive verbinding, uitwisselen van gegevens tussen twee of meer partijen via internetknooppunten in datacenters. Dit kunnen verbindingen zijn tussen verschillende bedrijfslocaties wereldwijd.

  Interconnectie biedt toegang tot een ecosysteem van Internet Service Providers (ISP’s). Interconnectie is van belang voor alle organisaties die hun marktaandeel willen vergroten, de kwaliteit van hun diensten willen verbeteren en willen uitbreiden naar nieuwe markten.

  Belang van datacenter interconnectie

  In tegenstelling tot servers internet datacenters op kantoor, bieden colocatie datacenters een centrale plaats voor netwerken, internetproviders cloudserviceproviders, internet exchanges en andere klanten om de snelste, eenvoudigste en veiligste verbinding te creëren met de provider van uw keuze.

  Het belangrijkste aspect van een datacenter met interconnectie diensten is carrier-neutraal ofwel keuzevrijheid. U bepaalt zelf met welke aanbieder u wilt werken.

  Interconnectie opties

  – Cross connects
  Cross-connects zijn fysieke kabels die verbinding maken met een netwerk binnen een datacenter. Cross-connects stellen u in staat om krachtige, toegewijde connectiviteit tot stand te brengen met andere klanten binnen het datacenter, waardoor u zonder lange doorlooptijden toegang krijgt tot een dynamisch ecosysteem van partners en leveranciers.

  – Metro Connect
   Metro Connect is een verbinding tussen twee of meerdere netwerken. Deze connectie is optimaal en veilig ingericht zodat bedrijven zorgeloos gebruik kunnen maken van het internet binnen een metropolitaan gebied. Hierdoor kunnen meerdere implementaties koppelen en aanvullende ecosystemen bereiken buiten de muren van uw primaire datacenter.

  – Peering via een internet exchange
  Internet Exchanges zijn essentiële onderdelen van de internetinfrastructuur waarmee netwerken verkeer met elkaar kunnen uitwisselen. Deze netwerken worden overgedragen via IP Transit, waarbij een netwerkoperator betaalt om het netwerk van een andere operator te gebruiken om internetverkeer uit te wisselen.

  Het proces waarmee netwerken verbinding maken en hun verkeer op een IXP uitwisselen, wordt peering genoemd. De primaire focus van een uitwisselingspunt is het vergemakkelijken van netwerkinterconnectie via een uitwisselings-toegangspunt in plaats van netwerken van derden.

  Uw colocatiebehoefte bepalen? Ontdek de verschillende soorten verbindingen die een datacenter faciliteit biedt en hoe deze aansluiten op de behoeften van uw bedrijf.

  Betrouwbare redundantie

  Onze carrier-neutrale colocatie-omgeving voorziet u van talloze mogelijkheden (o.a. op het gebied van content, voice en public IP) om uw bedrijf te laten groeien. Wij brengen u in contact met de partners en diensten die u nodig heeft om uw organisatie naar het volgende niveau te brengen. Neem vandaag nog contact met ons op via +31 (0)88 2700 200 of gebruik ons ​​contactformulier voor meer informatie over onze datacenterdiensten.

 
Heeft u vragen?