ColoHouse sluit zich aan bij de Dutch Data Center Association

 • ColoHouse sluit zich aan bij de Dutch Data Center Association
  • September 9 2020

  Last Updated on 09/09/2020 by Tylor

  DEN HAAG (3 maart 2020) – ColoHouse is onlangs lid geworden van de brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA). De datacenter operator heeft in totaal 14 faciliteiten verspreid over 8 landen, met toegang tot 40 internetuitwisselingen. De Nederlandse faciliteit is gevestigd in Den Haag. Alle locaties van ColoHouse voldoen aan de strikte controlestandaarden waaronder SOC 2 en ISO 9001 en 27001.

  Stijn Grove, directeur van DDA: “We zijn erg blij met ColoHouse als nieuwe deelnemer in ons datacenter ecosysteem. Hoewel de grote, internationale datacenter hubs erg belangrijk zijn voor de digitale economie, moeten we ook zeker het belang van de regionale datacenters voor de digitale infrastructuur onderstrepen. Het is daartoe essentieel dat zij goed worden vertegenwoordigd door de industrie. Den Haag is een interessante toekomstige locatie voor de groei van de industrie, vooral vanwege de uitdagingen waarmee de huidige datacenter hubs worden geconfronteerd. We verheugen ons op samenwerking met ColoHouse om de nationale positie van Nederland als data- en tech-hub verder te versterken. ”

  Paul Bint, CEO van ColoHouse: ‘’Wij zijn trots om deel te mogen nemen aan de Dutch Data Center Association. Nederland is Europees koploper op het gebied van datacenters en met de recente ontwikkelingen in Amsterdam, is de vraag naar regionale datacenter diensten toegenomen. De DDA benadrukt het belang van de regionale datacenters. Ons hoofdkantoor en datacenter in Den Haag tezamen met onze derde locaties in onder andere Rotterdam en Amsterdam zijn de fundering van onze dienstverlening in Europa. Het ColoHouse datacenter in Den Haag is recent voorzien van een upgrade en kenmerkt zich door de energie-efficiëntie en snelle internet connectiviteit. We kijken ernaar uit om samen te werken met de brancheorganisatie om de rol van Nederland als Europa’s ‘data-en tech hub’ verder te versterken.’’

  – EINDE – 

  Over ColoHouse
  ColoHouse, opgericht in 2007 is een toonaangevende aanbieder van colocatie datacenter diensten, netwerk-cloud- en maatwerk oplossingen. ColoHouse stelt zich ten doel de klant kwalitatief hoogstaande digitale infrastructuur en optimale service te bieden en op een betrokken wijze te ontzorgen, zodat de klant haar tijd kan besteden aan kernactiviteiten. Met ons hoofdkantoor in Miami, FL en het Europees hoofdkantoor in Den Haag, beheert ColoHouse wereldwijd meer dan 14 datacenterlocaties. Van start-ups tot grote internationale ondernemingen, ColoHouse streeft ernaar om oplossingen en ondersteuning van wereldklasse te bieden.

  Dutch Data Center Association
  Dutch Data Center Association (DDA) is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland, fundament van de digitale economie. Wij verbinden inmiddels 90% van de marktleidende datacenters in Nederland met een missie: het versterken van de economische groei en het profileren van de datacenter sector naar de overheid, media en samenleving. Wij verwoorden de standpunten van de industrie met betrekking tot regelgeving en beleidskwesties en werken daarin in een zo’n breed mogelijke coalitie.

  De DDA heeft drie focusgebieden: Energie & Duurzaamheid, Onderwijs & Werkgelegenheid en Digitale Economie & Mainport. We zetten ons in op het verbeteren en vergroenen van onze stroomvoorziening en we zijn actief op het gebied van duurzaamheid, met name op het hergebruik van datacenter restwarmte. In goede samenwerking met het onderwijs enthousiasmeren we leerlingen om voor deze industrie te kiezen. Tot slot promoten we onze industrie middels events en publicaties in binnen- en buitenland, en onze positie als Digital Gateway to Europe als digitale mainport.

  We leveren tevens een bijdrage aan technische normen waarmee de datacenter industrie zich in Nederland en daarbuiten verder kan onderscheiden en we faciliteren onze leden en partners actief met informatie over relevante marktontwikkelingen tijdens onze vele (interne) events en via vele mediakanalen.

 
Heeft u vragen?