De Cloud opgehelderd – Welke verschillende soorten cloud zijn er?

 • Blog header: de cloud opgehelderd
  De Cloud opgehelderd – Welke verschillende soorten cloud zijn er?
  • September 3 2019

  Cloud computing-oplossingen zijn complex. Het blijft ingewikkeld om te achterhalen welke oplossing geschikt is voor uw specifieke zakelijke behoeften. Zodra u de belangrijkste voordelen, aanbiedingen en uitdagingen van elke oplossing begrijpt, is het eenvoudiger om een geschikte cloudimplementatieoptie voor uw bedrijf te selecteren. 

  Zie hieronder een overzicht waar wij graag de verschillende cloud  typen uitleggen:

  Public Cloud
  Een public of publieke cloud is de gangbare variant van cloud computing. Een public cloud model is voor iedereen toegankelijk. Data wordt off-site  opgeslagen op een gedeelde server die beheerd en onderhouden wordt door een serviceprovider. Bij een public cloud omgeving wordt gebruik gemaakt van een gedeelde infrastructuur die voor iedereen toegankelijk is en daarbij is de ondersteuning en infrastructuur eigendom van het bedrijf dat de cloud diensten levert. De aanbieder van een public cloud dienst bepaald de voorwaarden van deze service. Een belangrijk voordeel van de public cloud is de mogelijkheid om een ​​service eenvoudig op te schalen. Een nadeel van een public cloud daarentegen is dat deze ‘openbaar’ is.

  De public cloud oplossing van ColoHouse is de perfecte aanvulling op uw IT-infrastructuur. Onze partners (Amazon Web Services en Microsoft Azure) bieden betrouwbare service en wereldwijde toegang.

  Private cloud
  Private cloud wordt uitsluitend geleverd aan  één klant of bedrijf. Dit houdt in dat de infrastructuur niet wordt gedeeld met andere gebruikers. en dat een private cloud volledig wordt afstemd op de behoeften en doelstellingen van één bedrijf. Bedrijven kunnen de controle en het onderhoud van hun service aanpassen waardoor het infrastructuur kan worden aangepast aan de zakelijke behoeften en aan eventuele vereisten aan de beveiligings of infrastructuur . Een nadeel is dat maatwerk vele malen duurder is dan bijvoorbeeld de standaardsoftware van een public cloud.

  De private cloud van ColoHouse biedt de zekerheid, snelheid en flexibiliteit die u nodig heeft waardoor u de volledige controle heeft over uw cloud.

  Hybrid Cloud
  Een hybride cloud is een combinatie van private cloud en public cloud. Het voordeel van een hybride cloudmodel is dat de workloads en data op een flexibele manier tussen de private en public cloud verplaatst kan worden, waardoor bedrijven meer flexibiliteit en meer opties voor data-inzet en gebruik hebben.

  ColoHouse helpt u graag bij het selecteren, kiezen en integreren van uw cloudsysteem.
  Cloud connectiviteit geeft u de mogelijkheid om binnen mum van tijd op- en af te schalen.
  Met ColoHouse en het Netrouting Netwerk heeft u toegang tot:

  – Verschillende geografisch gespreide datacenters
  – Multi-cloud mogelijkheden
  – Schaalbaarheid
  – Disaster Recovery en Business Continuity
  – Snelle en efficiënte dienstverlening
  – Aantrekkelijke prijzen

  Voor meer informatie en uitleg over de verschillende soorten cloud bij ColoHouse,
  Neem contact met ons op via +31 (0)88 2700 200 of stuur een e-mail naar sales@colohouse.com.
  Ons team denkt graag met u mee om de beste oplossing voor uw bedrijf te vinden.

 
Heeft u vragen?