Waarom Amsterdam de meeste ideale datacenter locatie is

 • Afbeelding van een gang, vol serverkasten binnen een datacenter
  Waarom Amsterdam de meeste ideale datacenter locatie is
  • January 13 2020

  De Nederlandse Digitale-infrastructuursector behoort duidelijk tot de top van de wereld. Nederland neemt  een toppositie in op het gebied van internetknooppunten, colocatie en hosting en de Amsterdamse markt voor colocatie blijft groeien, wat ons land tot een aantrekkelijke locatie maakt voor diegenene die een belangrijke Europese basis zoeken. 

  Er gebeurt veel in de wereld van datacenters. De datacenters van vandaag zijn aan het transformeren  zodat er in een meer gedistribueerde en efficiëntere behoefte voorzien. kan worden. Naast ruimte en stroom dienen datacenters managed services en cloud connectivity oplossingen te bieden waarmee bedrijven verbinding kunnen maken met de cloud. Dit biedt een flexibele omgeving voor klanten met groeiende, zakelijke behoeften. Bovendien moet de fysieke locatie een sterk verbonden infrastructuur bieden, met toegang tot sterke connectiviteitshubs. Zo kunnen datacenters data afleveren en ontvangen tussen netwerken, bedrijven, internetknooppunten en eindgebruikers.

  Dé digitale koploper van Europa
  Nederland heeft een uitstekende digitale infrastructuur en biedt bedrijven hoogwaardige en zeer snelle toegang tot Europa en verder.

  Amsterdam is dé plek waar het meer dan 25 jaar geleden begon. De hoofdstad van Nederland staat bekend als het hart van de AMS-IX, oftwel ‘Amsterdam Internet Exchanges’, één  van van de grootste en belangrijkste internetknooppunten ter wereld. AMS-IX is niet beschikbaar in Den Haag, Rotterdam of in een andere ‘goed verbonden’ stad in Nederland maar enkel via partners zoals ColoHouse. Het ColoHouse-netwerk is verbonden met de grootste internetknooppunten ter wereld, waaronder AMS-IX, DE-CIX, LINX en Netnod.

  Colocatie in Amsterdam
  Amsterdam heeft een toppositie qua verbinding in Europa en is één van de snelstgroeiende technische hubs in Europa. Nederland beschikt met Amsterdam over de grootste datacenter hub in Europa.

  Hoewel Amsterdam een ​​belangrijke Europese datacenterhub is, is in juli 2019 besloten om voorlopig geen nieuwe datacenters te bouwen in Amsterdam en de Haarlemmermeer. De Metropoolregio Amsterdam wil meer grip krijgen op het groeiende aantal centra in de omgeving en stopt daarom tijdelijk met het uitbouwen ervan. Om een ​​leidende positie te behouden, is uitbreiding verreist. Regio Zuid-Holland biedt die ruimte zo ontwikkelt Rotterdam-Den Haag zich langzaam maar zeker tot de tweede digitale hub van Nederland.

  Het Europees hoofdkantoor van ColoHouse bevindt zich in regio Den Haag / Amsterdam. Onze colocatie– en datacenterfaciliteit in Den Haag / Amsterdam is rechtstreeks verbonden met onze redundant MPLS-netwerk dat zich uitstrekt over verschillende locaties zowel binnen als buiten Nederland.

  ColoHouse datacenters
  Meer informatie over onze datacenter in Den Haag / Amsterdam of wilt u eens een kijkje nemen? Neem contact met ons op via +31 (0)88 2700 200 of maak gebruik van ons contact formulier om vrijblijvend een rondleiding aan te vragen.

Contact opnemen

Recent Posts

 
Heeft u vragen?