Waarom is Amsterdam een ideale datacenter locatie?

 • Waarom is Amsterdam een ideale datacenter locatie?
  • October 8 2021

  Last Updated on 08/10/2021 by netadmin

  De Nederlandse digitale-infrastructuur behoort duidelijk tot de top van de wereld. Met een leidende positie op het gebied van internetuitwisselingen, colocatie en hosting, is de Amsterdamse colocatiemarkt een van de meest ontwikkelde markten waardoor Nederland een aantrekkelijke Europese locatie is.

  Waarom Amsterdam?

  Vijf Europese steden behoren tot de top van data-hubs: Londen, Dublin, Frankfurt, Parijs en Amsterdam. Nederland heeft een uitstekende digitale infrastructuur en biedt bedrijven hoogwaardige en zeer snelle connectiviteit tot Europa en verder. Amsterdam blijft een van de meest verbonden steden in de EU en dient als de digitale toegangspoort tot Europa. Het is ook de thuisbasis van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), een van de grootste internetuitwisselingen ter wereld. Met AMS-IX, trans-Atlantische glasvezelverbindingen, heeft Amsterdam een ​​ecosysteem van datacenterproviders en is het een van de meest verbonden steden ter wereld.

  Rotterdam / Den Haag

  Hoewel Amsterdam een ​​belangrijke Europese datacenterhub is, is in juli 2019 besloten om voorlopig geen nieuwe datacenters te bouwen in Amsterdam en de Haarlemmermeer. De Metropoolregio Amsterdam wil meer grip krijgen op het groeiende aantal centra in de omgeving en stopt daarom tijdelijk met het uitbouwen ervan. Om een ​​leidende positie te behouden, is uitbreiding verreist. Regio Zuid-Holland biedt die ruimte zo ontwikkelt Rotterdam-Den Haag zich langzaam maar zeker tot de tweede digitale hub van Nederland.

  Colocatie in Amsterdam

  ColoHouse Amsterdam colocatie en datacenters bieden u een footprint in de top 5 meest verbonden steden ter wereld. Onze aanwezigheid in Amsterdam wordt alleen versterkt door ons netwerk van datacenters met onze flagship datacenter in Den Haag. Ons datacenter in Den Haag is direct aangesloten op onze redundante MPLS-netwerk dat zich uitstrekt over verschillende locaties in binnen- en buitenland.

  Virtuele rondleiding

  Maak een virtuele wandeling door het ColoHouse datacenter in Den Haag. Tijdens de rondleiding krijgt u een uniek kijkje achter de schermen in ons datacenter. Een bijzondere rondleiding, waarbij u met eigen kunt ogen zien hoe het datacenter er van binnen uit ziet, en waarom Miami een geweldige locatie is voor uw colocatiebehoeften. Ontdek onze datacenter vanaf een veilige afstand. Vraag hier een virtuele rondleiding aan.

 
Heeft u vragen?