Bescherm uw bedrijf met een IT disaster recovery checklist

 • bLOG HEADER
  Bescherm uw bedrijf met een IT disaster recovery checklist
  • September 9 2020

  Last Updated on 09/09/2020 by Tylor

  Tegenwoordig zijn een groot aantal bedrijven inmiddels afhankelijk van hun data en connectiviteit om hun organisatie draaiende te houden. Als het gaat om bedrijfscontinuïteit, is het cruciaal om één stap voor te blijven. Deze Disaster Recovery checklist helpt u met uw risico management in noodsituaties. 

  Waarom heeft u een Disaster Recovery Plan nodig?

  Bedrijfscontinuïteit garanderen:
  Redunantie is cruciaal voor de bedrijfscontinuïteit. Bedrijven hebben meerdere mogelijkheden om hun bedrijf te beschermen in geval van een calamiteit. Zoals bijvoorbeeld met de cloud, colocatie of managed services.

  Disaster Recovery Checklist:

  –  Identificeer de risico’s en de impact op uw organisatie
  Iedere ramp of noodsituatie is anders. Bepaald vooraf het onderliggende
  probleem  en weet welke impact het kan hebben op uw bedrijf. Breng alle risico’s in kaart, en ook eventuele worst-case scenario’s, zoals bijvoorbeeld de COVID-19 pandemie.  Een belangrijke stap bij het uitvoeren van een risicoanalyse is het inschatten van de impact. Wat is de potentiële schade bij het optreden van het risico?

  – Wanneer was de laatste keer dat de backup is getest?
  De juiste strategieën voor data recovery en backup zijn een belangrijk aspect van elk Disaster Recovery Plan. Met een backup oplossing en een complete Business Continuity– en Disaster Recovery Plan kunt u verschillende bedreigingen voor uw bedrijf voorkomen.

  – Rollen en verantwoordelijkheden
  Door een duidelijke rolverdeling weten alle stakeholders van elkaar wie welke verantwoordelijkheden en taken heeft.  Breng vooraf alle belanghebbenden en hun belangen in beeld, zowel intern als extern, samen met hun verantwoordelijkheden bij een calamiteit.  Wie neemt de leiding als er een ramp voordoet? Weet iedereen wat hem/haar te doen staat?

  – Kan uw team na of zelfs tijdens een ramp blijven werken?
  Indien er een  ramp voordoet, staat  de gezondheid en veiligheid  van uw team voorop. Een natuurramp of een pandemie kan ervoor zorgen dat werknemers zoveel mogelijk thuis of op afstand moeten werken.

  Het migreren van bedrijfskritische gegevens, IT-middelen of backup systemen van een bedrijf naar een colocatie datacenter kan een aantrekkelijke optie zijn voor bedrijven die zich zorgen maken over bedrijfscontinuïteit.

  – Houd alle stakeholders vanaf het begin op de hoogte
  Tijdens een calamiteit of (natuur)ramp is de communicatie van cruciaal belang. De bestrijding van een crisis is een complexe operatie waarbij veel  mensen en partijen betrokken kunnen zijn en verschillende belangen op het spel kunnen staan. Zorg voor duidelijke communicatie naar alle stakeholders. Denk vooraf na over welke strategie, wat de boodschap moet zijn, zowel intern als extern.

  – Review en update regelmatig uw Disaster Recovery Plan
  Door het volgen van de markt en het adequaat reageren op ontwikkelingen kunt u tijdig inspelen op eventuele kansen en bedreigingen. Werk uw Disaster Recovery Plan regelmatig bij wanneer interne- en externe factoren binnen uw bedrijf veranderen.

  – Test regelmatig uw Disaster Recovery plan
  Het is van belang uw Disaster Recovery Plan regelmatig te testen en bij te sturen, wanneer u interne en externe veranderingen vaststelt. Door een duidelijke rolverdeling weten alle stakeholders van elkaar wie welke verantwoordelijkheden en taken heeft.

  ColoHouse Datacenter Disaster Recovery Diensten & Oplossingen
  ColoHouse kan dienen als uw voornaamste backup partner voor uw data en ICT-infrastructuur. Al onze vestigingen zijn carrier-neutral en bieden u geografisch gespreide en redundante voorzieningen over de gehele wereld. We zijn ook gevestigd in verschillende grootstedelijke gebieden.

  Een brand, natuurramp of ander noodgeval? ColoHouse is voorbereid en staat paraat met een doordacht Disaster Recovery actieplan. De bedrijfscontinuïteit van onze klanten heeft voor ons de allerhoogste prioriteit.

  Heeft u hulp nodig met een plan voor uw bedrijf? Neem gerust contact met ons op via: +31 (0)88 2700 200 of u kunt ook gebruikmaken van ons contactformulier. Ons team denkt graag met u mee om de beste oplossing voor uw bedrijf te vinden.

 
Heeft u vragen?