Alles wat u moet weten over carrier-neutral datacenters

 • Alles wat u moet weten over carrier-neutral datacenters
  • March 1 2021

  Last Updated on 01/03/2021 by netadmin

  Carrier-neutraliteit is een essentiële factor bij het kiezen van de juiste colocatieprovider voor uw bedrijf. Een carrier-neutral datacenter biedt aanzienlijke voordelen, waaronder betrouwbaarheid. redundantie, flexibiliteit en lagere kosten.

  Wat is een carrier-neutral data center?

  Een netwerkneutraal datacenter (of carrier-neutral datacenter) is een datacenter die verbindingen toestaat tussen meerdere telecommunicatie-serviceproviders en/of colocatieproviders toestaat. Carrier-neutral betekent dat u toegang heeft tot meerdere providers om kritieke systemen met het internet te verbinden. Een carrier-specifiek datacenter biedt slechts één carrier die door alle klanten moet worden gebruikt. Een carrier-neutraal datacenter is niet gebonden aan één serviceprovider.

  Het belang van een carrier-neutral datacenter

  Met de mogelijkheid om uit meerdere carriers te kiezen, kunt u een van de meest kritische componenten van het aankooptraject beheren: keuze. De mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende colocatie- en telecommunicatie-serviceproviders is essentieel omdat niet elk bedrijf dezelfde behoeften heeft. U kiest zelf de carrier die bij u past.

  Voordelen van een carrier-neutral datacenter

  1. Risicospreiding
  In de huidige digitale economie is geen enkele hoeveelheid downtime acceptabel. In het geval van een storing of uitval van een provider, kunt u bouwen op een andere provider in hetzelfde datacenter, zodat uw bedrijfskritische systemen online blijven zonder dat u ooit weet dat er iets is gebeurd.

  2. Flexibiliteit
  Een belangrijk voordeel van carrier-neutraliteit is flexibiliteit. Carriers hebben een verscheidenheid aan opties en functies om aan verschillende zakelijke behoeften te voldoen. Naarmate uw bedrijf groeit en uw behoeften in de loop van de tijd veranderen, kunnen uw technologische vereisten ook veranderen. Hierdoor zou u uw huidige provider opnieuw moeten evalueren en eventueel een nieuwe provider moeten selecteren op basis van uw veranderende behoeften.

  3. Kostenefficiënt
  Een van de vele voordelen die carrier-neutrale datacenters bieden, is kostenefficiëntie. Een carrier-neutral datacenter dient als een zeer concurrerende marktplaats voor alle internetproviders (ISP). Doordat er meerdere carriers hun diensten aanbieden worden de prijzen laag gehouden en betere service aangeboden.

  Hoe kan onze connectiviteit u van dienst zijn?

  Onze carrier-neutrale colocatie-omgeving voorziet u van talloze mogelijkheden (o.a. op het gebied van content, voice en public IP) om uw bedrijf te laten groeien. Wij brengen u in contact met de partners en diensten die u nodig heeft om uw organisatie naar het volgende niveau te brengen.

  ColoHouse biedt u toegang tot onze Meet Me Room, waarin u verbinding kunt maken met ruim twintig aanbieders. Daarmee heeft u altijd beschikking over een sterke internetverbinding. Of uw vraag nu betrekking heeft op traditionele internetdiensten, redundante connectiviteit of een verzoek op maat – bij ColoHouse vindt u altijd de oplossing die u zoekt. Bekijk ook onze uitgebreide gids over datacenter interconnectie.

  Neem contact met ons op via +31 (0)88 2700 200 of maak gebruik van onze contactformulier voor meer informatie over onze carrier-neutral oplossingen voor uw bedrijf.

  FAQ Carrier-Neutral

  Wat is een carrier-neutral datacenter?

  Een netwerkneutraal datacenter (carrier-neutral datacenter) is een datacenter dat volledig onafhankelijk is van netwerkproviders.

  Waarom is Carrier-neutral belangrijk?

  Als het gaat om netwerkverbindingen heeft u opties om verbinding te maken met de carriers, clouds en netwerken van uw keuze. U bepaalt zelf welk netwerk het beste bij u past en wilt u overstappen op een andere carrier? Dan kan dat te allen tijde.

  Wat is een Meet Me Room in een datacenter?

  Meet-me rooms (MMR) zijn een belangrijk onderdeel van een modern datacenter. Een Meet Me Room is een beveiligde ruimte in een netwerkneutraal datacenter waarin verschillende bedrijven hun individuele netwerkverbindingen aan elkaar kunnen koppelen, met als doel om snel en kosteneffectief netwerkverkeer uit te kunnen wisselen.

  Wat zijn cross connects?

  Een cross connect is een glasvezelkabel die de apparatuur van een klant rechtstreeks verbindt met de apparatuur van een andere klant binnen een datacenter. Met onze connectivity oplossingen bent u verzekerd van een betrouwbare verbinding en kunt u de latency aanzienelijk verkorten.

 
Heeft u vragen?